هر چند ریزش مو خطرناک نیست و به بدن آسیب نمیزند، ظاهر ناخوشایند آن، ناراحتی و آسیبهای روانی به دنبال دارد. کاشت مو یک عمل جراحی است که در آن، متخصصین کاشت مو ابتدا فولیکولهای مقاوم را از پرپشتترین بخش سر، که اصطلاحاً ناحیه اهدا کننده گفته میشود، جدا میکنند و فولیکولهای استخراج شده را با توجه به نیازهای بیمار در زمان عمل، به نقاط مناسب طاس و کمپشت سر پیوند میزنند. در بهترین کلینیک کاشت موی تهران روشهای بسیاری برای ترمیم و پیوند مو به کار برده میشود تا به این ترتیب خواسته بیماران برای داشتن موهای پرپشت با موفقیت برآورده شود.
زمان مناسب برای انجام جراحی کاشت مو
افرادی که از مشکلات زیر ناراحت هستند، میتوانند متقاضی جراحی کاشت مو باشند:
- عقب رفتن خط رویش مو
- کمپشت شدن موها
- ریزش مو
- طاسی
جراحی کاشت مو را بر روی چه نقاطی از بدن میتوان انجام داد؟
جراحی کاشت مو را میتوان بر روی ناحیههای زیر انجام داد:
- سر
- ابرو
- ریش
- بدن
مشاوره کاشت مو
وقتی به بهترین کلینیک کاشت موی تهران مراجعه میکنند، در اولین جلسه با جراح متخصص کاشت مو مشاوره خواهید داشت. جلسه مشاوره معمولاً 15 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد. جلسه مشاوره فرصت مناسبی برای آشنایی با جراح و مطرح کردن موارد زیر است:
- صحبت کردن درباره نگرانیها و تجربه ریزش مو
- شرح دادن دلایل انجام جراحی کاشت مو
- افزایش اطلاعات درباره جراحی کاشت مو
جراح پس از ارائه توضیحات لازم درباره موارد فوق، ناحیههایی را که دچار ریزش مو است، به دقت معاینه میکند و احتمالاً سؤالات زیر را مطرح میکند:
- وضعیت سلامت عمومیتان در این اواخر چگونه بوده است؟
- به بیماری خاصی مبتلا هستید؟
- در حال حاضر دارویی مصرف میکنید؟ منظور کلیه داروهای تجویزی، بدون نسخه و داروهای گیاهی است.
- عمل جراحی مهمی را در گذشته انجام دادهاید؟
- عمل جراحی دیگری را بر روی ناحیه کمپشت یا طاس فعلی انجام دادهاید؟
- به تازگی مشروبات الکلی نوشیدهاید، سیگار کشیدهاید یا به صورت تفریحی مواد مخدر مصرف کردهاید؟
- آلرژی دارید؟
صادقانه به سؤالات پزشک پاسخ بدهید تا ایشان با توجه به شرایطتان از مناسب و ایمن بودن جراحی کاشت مو مطمئن شوند. به علاوه اگر با پزشک صادق و روراست باشید، ایشان میتوانند بهترین درمان ترمیم و پیوند مو را به شما توصیه کنند.
سؤالات مهمی که در جلسه مشاوره کاشت مو باید مطرح کنید
جلسه مشاوره بهترین زمان برای پرسیدن سؤالات مربوط به جراحی کاشت مو است. بهتر است که قبل از مراجعه به بهترین کلینیک کاشت مو قدری درباره سوالاتی که میخواهید از جراح متخصص کاشت مو بپرسید، فکر کنید. سوالاتی را که به ذهنتان میآید، یادداشت کنید تا پرسیدن مسائل مهم را در جلسه مشاوره فراموش نکنید.
توصیه میکنیم سؤالات زیر را از جراح بپرسید:
- آیا جراحی کاشت مو بهترین روش برای ترمیم موهایم است؟
- بعد از جراحی درد خواهم داشت؟
- آیا جراحی کاشت مو همواره موفقیتآمیز است؟
- زخمهای جراحی در چه ناحیههایی ایجاد میشود؟
- چه مدت طول میکشد تا رشد موهای جدید شروع شود؟
- ممکن است موهایم در آینده دوباره بریزد؟
- خواستههای من منطقی و واقعبینانه است و با انجام عمل میتوانم به آنها برسم؟
جراحی کاشت مو چگونه انجام میشود؟
جراحی کاشت مو در بهترین کلینیک کاشت موی تهران معمولاً دو تا هشت ساعت طول میکشد. با توجه به وسعت ناحیه درمان ممکن است لازم باشد که بیش از یک جراحی انجام بدهید.
کاشت مو معمولاً با استفاده از بیحسی موضعی و داروهای آرامبخش انجام میشود. داروی آرامبخش را قبل از جراحی دریافت میکنید و جراح فقط ناحیه درمان را بیحس میکند. هر چند در طول جراحی هوشیار هستید، اما کمترین دردی احساس نمیکنید. جراحی کاشت مو به دو روش اصلی انجام میشود که در ادامه توضیح داده میشود.
پیوند واحد فولیکولی (FUT)
در روش پیوند واحد فولیکولی (FUT) که با نام روش کاشت باریکه نیز شناخته میشود، جراح باریکهای از پوست و موی سالم را از ناحیه اهدا کننده جدا میکند و به ناحیه طاس مورد نظر پیوند میزند. این روش عمدتاً برای درمان ریزش موی سر به کار برده میشود. مراحل کاشت مو به روش FUT به شرح زیر است:
- جدا کردن باریکه: جراح باریکه بزرگی را از پوست سالم دارای مو، از پشت یا کنار سر جدا میکند.
- جداسازی: باریکه جدا شده به نوارهای کوچکتر تقسیم میشود.
- جداسازی گرفت: نوارهای کوچکتر به گروههایی کوچکی به نام “واحدهای فولیکولی” یا “گرفت” تقسیم میشود. هر کدام از این واحدها یا گرفتها از پوستی حاوی دو فولیکول مو تشکیل میشود.
- کاشت گرفت: جراح برشهای بسیار ریزی را در ناحیه طاس سر ایجاد میکند و گرفتهای آماده شده را درون این برشها قرار میدهد.
جراح تمام گرفتها را پیوند میزند و زخم باقیمانده در ناحیه اهدا باریکه را میبندد. زخم با بخیههای جذبی یا غیرجذبی بسته میشود.
استخراج واحد فولیکولی (FUE)
در روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) یا انتقال فولیکول (FT)، جراح واحدهای فولیکولی را یک به یک جدا میکند و به ناحیه مورد نظر منتقل میکند. کاشت مو به روش FUE عموماً بر روی سر انجام میشود، هر چند ریزش موی بخشهای دیگر بدن را نیز میتوان به این روش درمان کرد.
مراحل کاشت مو به روش FUE به شرح زیر است:
- آمادهسازی مو: ناحیه درمان با تیغ اصلاح میشود. تک تک موهای جداسازی شده با دستگاهی به نام پانچ آماده کاشت میشود.
- جدا کردن واحدهای فولیکولی: جراح واحدهای فولیکولی را یک به یک از ناحیه اهدا جدا میکند.
- انتخاب مو: جراح از میان موهای جدا شده، بهترین تارها را برای کاشت انتخاب میکند.
- کاشت واحدهای فولیکولی: جراح برشهای بسیار ریزی را در ناحیه طاس ایجاد میکند و موهای انتخاب شده را با دقت در این برشها قرار میدهد.
بهترین روش کاشت مو
تفاوت اصلی بین دو روش FUT و FUE به شیوه استخراج فولیکولهای مو از ناحیه اهدا کننده مربوط میشود. البته این دو روش تفاوتهای دیگری نیز با هم دارد:
- جای زخم: FUE به بخیه زدن نیازی ندارد و جای زخمهای این روش در ناحیه اهدا نامشخص است، حال آن که FUT جای زخم ظریفی را در ناحیه اهدا باقی میگذارد.
- کنترل نتیجه: چون در روش FUE فولیکولهای مو به صورت یک به یک جدا میشود، جراح میتواند فقط موهایی را انتخاب کند که از بالاترین شانس رشد برخوردار است.
- اصلاح با تیغ: چنانچه کاشت مو به روش FUE انجام شود، باید کل سر پیش از جراحی با تیغ تراشیده شود، حال آن که در روش FUT فقط ناحیه برداشتن باریکه مو اصلاح میشود.
جراح بهترین روش کاشت مو را با توجه به شرایطتان توصیه میکند.
تعداد گرفتهای لازم برای کاشت مو
تعداد گرفتهای لازم برای ترمیم کامل موهای سر به موارد زیر بستگی دارد:
- بزرگی ناحیه درمان
- تعداد جلسات کاشت مو
تعداد کل گرفتهای لازم برای ترمیم موهای سر، معمولاً در بازه 1400 تا 6400 گرفت قرار میگیرد.
آیا نتایج کاشت مو دائمی است؟
جراحی کاشت مو معمولاً راهکاری دائمی برای ریزش مو به شمار میآید، البته به شرطی که ناحیه اهدا که موهای کاشته شده از آن استخراج شده است، “ناحیه امنی” بوده باشد.
منظور از ناحیه امن، ناحیهای حاوی موهای سالم است که دچار ریزش مو نشده است و تصور نمیشود که در آینده نیز دچار ریزش شود. بنابراین اگر فولیکولهای مو از ناحیه اهدا کننده امن گرفته شده باشد و با دقت در ناحیه دریافت کننده کاشته شده باشد، انتظار میرود که نتیجه به دست آمده دائمی باشد.
بررسی تأثیرگذاری جراحی کاشت مو
چنانچه جراحی کاشت مو در بهترین کلینیک کاشت مو و بر روی بیماری با شرایط مناسب انجام شود، مطمئناً مؤثر خواهد بود. البته ناگفته نماند که جراحی کاشت مو برای تمام افراد دچار ریزش مو مناسب نیست. برای مثال افراد زیر متقاضیان ایدهآل جراحی کاشت مو محسوب نمیشوند:
- بیماران دچار آلوپسی آرهآتا (ریزش موی منطقهای)
- افرادی که بانک موی کافی ندارند، یعنی موهای باقیماندهشان برای کاشت در ناحیه طاس کافی نیست.
- افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری یا مصرف داروهایی مانند داروهای شیمی درمانی دچار ریزش مو شدهاند.
لازم به ذکر است که برای مشاهده نتیجه نهایی باید صبور باشید. اگر مطمئن نیستید که آیا شرایط لازم را برای عمل کاشت مو دارید یا خیر، حتماً در این باره با جراح متخصص مشورت کنید.
آیا جراحی کاشت مو عمل ایمنی است؟
جراحی کاشت مو به شرط انجام شدن توسط جراح پلاستیک مجرب و شایسته عمل ایمنی محسوب میشود. بنابراین توصیه میکنیم که حتماً درباره جراح انتخابیتان تحقیق کنید تا مطمئن شوید که از تجربه و شایستگیهای لازم برای انجام عمل برخوردار هستند.
البته جراحی کاشت مو، نیز مانند هر عمل دیگری با خطرها و عوارض جانبی همراه است. به عبارت دیگر، حتی اگر به بهترین و ماهرترین جراحان هم مراجعه کنید، تضمینی وجود ندارد که هیچ مشکلی پیش نیاید. به همین دلیل لازم است که پیش از گرفتن تصمیم نهایی درباره عمل کاشت مو با تمام خطرها و عوارض آن آشنا شوید.
هزینه کاشت مو در بهترین کلینیک تهران
هزینه کاشت مو با توجه به تعداد گرفتهای لازم برای ترمیم ریزش مو محاسبه میشود. هر گرفت حاوی یک تا چهار فولیکول مو است. تعداد گرفتهای لازم به خواستههای بیماران بستگی دارد، اما این تعداد به طور کلی در بازه 500 تا 4000 قرار میگیرد برخی بیماران به تعداد گرفتهای بیشتر و عدهای به تعداد گرفتهای کمتر نیاز دارند.