کاشت مو به روش میکروگرافت برای داشتن موهای پرپشت و زیبا

روش کاشت مو با استفاده از میکروگرافت، دستاوردی چشمگیر در زمینه ترمیم مو است. تکنیک‌های میکروگرافت برای اولین بار برای ایجاد یک نتیجه نهایی ملایم‌تر و طبیعی‌تر استفاده شد. قبل از ایجاد روش میکروگرافت، جراحان کاشت مو قسمت‌های زیادی از مو را از ناحیه اهداکننده استخراج می‌کردند که باعث ایجاد زخم‌های بزرگی در ناحیه‌ی اهداکننده می‌شد و علائم واضحی از انجام پیوند مو ایجاد می‌کرد. بیشتر افراد این روش‌ها را برای ظاهر شاخه شاخه (به اصطلاح pluggy) آن به یاد می‌آورند که در نهایت به آن‌ها شاخه‌های مویی لقب داده‌اند.

حال این روش با موهای شاخه شاخه‌ای دیگر گذشته است. معرفی روش‌های میکروگرافت نقطه عطفی واقعی برای جراحان و همچنین میلیون‌ها زن و مردی است که دچار ریزش مو شده‌اند. امروزه، روش‌های مدرن برای کاشت و ترمیم مو شامل دو روش میکروگرافت بسیار تکامل یافته است: پیوند واحد فولیکولار (FUT) و استخراج واحد فولیکولار (FUE).

میکرو یا مینی گرافت؟ 


  • یک میکروگرافت حاوی 1 تا 2 تار مو است
  • یک مینی گرافت شامل 3 تا 4 تار مو است

این روش به دلیل پیوند واحد فولیکولار (FUT) و یا استخراج واحد فولیکولی (FUE) محبوبیت کمتری پیدا کرده است اما هنوز از آن استفاده می‌شود.

در کاشت مو به روش میکروگرافت، گرافت های بزرگ‌تری را در پشت پوست سر و به تدریج گرافت های کوچک‌تری به سمت جلوی سر وارد می‌شود تا ظاهری طبیعی داشته باشد. مینی گرافت ها معمولاً در مرکز پوست سر قرار می‌گیرند.

روش میکروگرافت 


روش میکروگرافت

جراح شما دستورالعمل‌هایی را در مورد اینکه قبل و بعد از جراحی چه‌کارهایی باید انجام دهید، به شما ارائه می‌دهد. این موارد شامل ماساژ پوست سرتان از قبل انجام عمل و متوقف کردن مصرف برخی از داروها مانند داروهای مسدود کننده بتا یا داروهای ضد التهاب است.

در روز جراحی، جهت کمک به بی‌حسی ناحیه اهداکننده، از بی‌حس‌کننده موضعی استفاده می‌شود. این فرآیند ممکن است دردناک باشد، اما جراح ممکن است قبل از آن از یک اسپری مخصوص استفاده کند تا محل را فریز (سرد) کند یا یک آرام‌بخش ملایم به شما بدهد.

جراح در ناحیه اهداکننده (پشت سر شما) یک برش خطی ایجاد می‌کند و یک نوار نازک و افقی از پوست که شامل واحدهای فولیکولی است، از آنجا برداشت می‌شود. او این برش را با استفاده از استاپلر یا بخیه می‌بندد. این نوار شامل تعداد زیادی فولیکول مو است و به صورت موهای پیوندی یا گرافت‌های کوچک‌تر برش داده می‌شود. این موهای پیوندی، که به آنها میکروگرافت یا مینی گرافت می‌گویند، استفاده می‌شوند.

قبل از ایجاد سری سوراخ‌های کوچک و دایره‌ای در پوست سر، جراح با استفاده از سوزنی بسیار ریز، پوست سر شما را بی‌حس می‌کند. این برش‌های بسیار ریز به اندازه‌ی 1 میلی‌متر هستند، بنابراین خونریزی از آنها بسیار کم است. آنها به روشی خاص ایجاد می‌شوند تا بین هر برش، فاصله‌ای باشد که به طور مشابه با رشد طبیعی موهای شما باشد.

پس از آن موهای پیوندی یا گرافت ها با استفاده از یک موچین خیلی ظریف یا “قلم مخصوص کاشت ” به پوست سر وارد می‌شوند (کاشته می‌شوند). آن‌ها به طور کامل در برش‌های ایجاد شده و در عمق حدود چند میلی‌متر قرار می‌گیرند.

این روش بسته به تعداد گرافت هایی که قرار است در پوست سر قرار بگیرند ممکن است از دو تا هشت ساعت طول بکشد. جراح این گرافت ها را طوری قرار می‌دهد که گرافت های بزرگ‌تر با گرافت های کوچک‌تر احاطه شوند تا جلوه‌ای طبیعی داشته باشند. این کار به عمل‌های کاشت قدیمی یا “پلاگین” که منجر به اثری شبیه به “برس مسواک” بر روی پوست سر می‌شد، ترجیح داده می‌شود.

کاندیدای استفاده از این روش چه کسانی هستند


کاندیدای مناسب کاشت مو با روش میکروگرافت

تقریباً برای هر کسی که دچار مشکل ریزش مو می‌باشد 

کاندیدای انجام عمل کاشت موی میکروگرافت می‌توانند کسانی باشند که از ریزش موی الگوی مردانه یا زنانه، با لکه‌های طاسی واضح یا بدون آن باشند. تنها محدودیت واقعی برای انجام این روش این است که باید موهای اهداکننده کافی در پشت سر برای کاشت و توزیع مجدد آن‌ها در بالا و بغل‌های سر وجود داشته باشد. میکروگرافت هایی که در این روش کاشت استفاده می‌شوند، حداکثر انعطاف پذیری را در قرار دادن فولیکول‌های مو ایجاد می‌کنند، بنابراین نسبت به سایر روش‌های جراحی ترمیم مو، افراد بیشتری می‌توانند کاندید مناسبی برای روش کاشت میکروگرافت باشند.

انتظارات واقع‌بینانه 

داوطلبان انجام این عمل باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای از نتایج قابل دستیابی با این روش درمانی داشته باشند. نتایج حاصل از کاشت مو به روش میکروگرافت می‌تواند بسیار مؤثر باشد، با این حال هیچ موی جدیدی اضافه نمی‌شود و در نتیجه محدودیت‌هایی برای تراکم قابل دستیابی وجود دارد.

دنبال کردن روند درمان

کاندیدای عمل کاشت مو به روش میکروگرافت، باید انگیزه داشته باشند که کل روش‌های توصیه شده را به دقت دنبال کرده و دستورالعمل‌های جراح را برای مراقبت بعد از جراحی به خوبی رعایت کنند.

مزایای عمل کاشت مو به روش میکروگرافت 


مزایای عمل کاشت مو به روش میکروگرافت

تقریباً غیرقابل تشخیص 

مهم‌ترین مزیت کاشت مو به روش میکروگرافت واحد فولیکولی این است که نتایج نهایی آن تقریباً قابل تشخیص و محسوس نیست. از فولیکول‌های موی منتقل شده به محل کاشت، موهای جدیدی رشد می‌کنند که درست مانند محل قبلی خود بوده‌اند و با کاشتن این موهای پیوندی به روشی تخصصی، موهای جدید به روشی طبیعی رشد می‌کنند.

خطوط موی طبیعی و رضایت بخش 

کاشت مو به روش میکروگرافت به ویژه برای ایجاد خطوط موی طبیعی و قابل باور مؤثر هستند، زیرا یک ناحیه از مو به دور از صورت و به سمت بالای سر می‌روند و به تدریج پرپشت می‌شود. این خطوط موی ایجاد، همانند قابی برای صورت خواهند بود و خطوط مو با ظاهری طبیعی برای ظاهر چهره فرد بسیار مهم هستند.

کارآمدی روش

کاشت مو به روش میکروگرافت های واحد فولیکولی یک روش کارآمد برای دستیابی به سری با ظاهری کامل از مو و تنها با تعداد محدودی از موهای اهداکننده می‌باشد. اگرچه برای دستیابی به تراکم نهایی مطلوب ممکن است بیش از یک جلسه مورد نیاز باشد، اما فقط یک جلسه میکروگرافت باعث ایجاد سری دارای موی بیشتر با ظاهری طبیعی می‌شود. فقط یک جلسه کاشت مو به روش میکروگرافت باعث می‌شود که موهای بیشتری داشته باشید.

گرافت های کوچک تکی تکی را می‌توان به گونه‌ای در پوست سر کاشت که رشد طبیعی موها را خیلی آسان‌تر از زمانی تقلید می‌کنند که از روش‌های قدیمی کاشت مو استفاده می‌گردد که در آن‌ها گرافت هایی با سایز کامل کاشته می‌شوند. بسیاری از افرادی که در گذشته کاندیداهای خوبی برای کاشت مو با گرافت هایی با اندازه کامل محسوب نمی‌شدند، به این خاطر که منطقه‌ای به پوشش کاشت نیاز دارد، آن قدری بزرگ بوده است که نمی‌توان با مقدار محدودی از فولیکول‌های اهداکننده موجود، کاملاً و به خوبی پوشانده شود، حال می‌توانند کاندیداهای خوبی برای کاشت مو به روش میکروگرافت واحد فولیکولار باشند. با کاشت گرافت ها به روشی تخصصی، این روش این امکان را فراهم می‌کند تا منطقه‌ی بزرگ‌تری تحت پوشش قرار بگیرد و به موهای اهداکننده کمتری نیاز باشد.

هر مدل مویی می‌توان داشت

با کاشت مو به روش میکروگرافت، می‌توان موهای در حال رشدی داشت که به طور واقعی رشد می‌کنند و این موها دقیقاً مانند موهای طبیعی ظاهر شده و حالت می‌گیرند. اگر تعداد کافی از موهای پیوندی کاشته شود، می‌توانیم موهایمان را در هر مدل دلخواهی حالت بدهیم، حتی موهایی کوتاه کوتاه یا صاف تا پشت شانه داشته باشیم.

بیشتر کردن تراکم 

میکروگرافت ها را می‌توان به صورت جداگانه بین سایر موهای در حال رشد کاشت و تراکم بیشتری را به مناطق کم پشت داد، قبل از اینکه این مناطق کاملاً طاس شوند. آقایانی که به تازگی خطوط موهایشان شروع به کم پشت شدن کرده است و خانم‌هایی که به تازگی موهایشان شروع به کم پشت شدن کرده است، هر دو می‌توانند قبل از اینکه ریزش موی آن‌ها آشکار شود، از روش‌های کاشت مو با میکروگرافت واحد فولیکولار بهره‌مند شوند. میکروگرافت‌ها را همچنین می‌توان بین موهایی که از میکروگرافت‌هایی که قبلاً کاشته شده‌اند رشد می‌کنند قرار داد، در نتیجه باعث می‌شود با هر عمل کاشت بیشتر، تراکم مو افزایش یابد. برخلاف روش‌های قدیمی که در آن‌ها از گرافتهایی با اندازه‌ی کامل استفاده می‌شد، موهای در حال رشد دیگر فدا نمی‌شوند تا جایی برای میکروگرافت‌های جدید ایجاد شود. میکروگرافت‌ها حتی در بافت اسکار به خوبی رشد می‌کنند و می‌توان آن‌ها را پس از سایر اقدامات جراحی زیبایی مانند لیفت صورت قرار داد تا جای زخم‌هایی را که ممکن است در پوست سر ظاهر شوند پنهان کنند.

بهبود نتیجه‌ی عمل‌هایی که در گذشته انجام شده است

از میکروگرافت‌ها همچنین برای بهبود ظاهر حاصل ازعمل‌های کاشت مو در گذشته، به ویژه در خط رویش مو استفاده می‌شود. به طور مثال، پزشکان با انجام روش میکروگرافت، به بهبود ظاهر خط رویش موی بیمارانی که چند دهه‌ی پیش عمل کاشت و پیوند مو یا گرافت هایی با اندازه کامل انجام داده‌اند کمک می‌کنند.

بدون نیاز به بانداژ

میکروگرافت ها با آسیب دیدگی و جراحتی بسیار جزئی در پوست سر قرار می‌گیرند و بنابراین بسیار سریع التیام می‌یابند. پیوندها فقط در طی چند روز بعد از عمل جراحی می‌توانند غیر قابل مشاهده باشند. بیماران بدون هیچ بانداژی روی محل کاشت در سر خود و اغلب بدون هیچ باندی مطب را ترک می‌کنند. حتی در صورت استفاده از بانداژ، فقط یک پد کوچک روی محل اهداکننده در پشت سر قرار می‌گیرد و این هم فقط برای یک روز است. فقط در طی چند روز پس از انجام عمل کاشت مو به روش میکروگرافت، فرد معمولی که شما را می‌بیند شاید کمتر متوجه شواهدی از انجام این عمل بر روی سرتان شود.

هیچ کس قرار نیست بداند 

فولیکول‌های موی منتقل شده در طی 3 الی 5 ماه پس از جراحی شروع به رشد موهای جدید می‌کنند و نتیجه آن پرپشت شدن تدریجی موهای شما است. از آنجا که بعد از جراحی تغییر ناگهانی در ظاهر ایجاد نمی‌شود، بنابراین هیچ کس متوجه ی مراحل انجام شده بر روی شما نخواهد شد.

در بین مراحل درمان، ظاهری عادی خواهید داشت 

بیمارانی که در بین مراحل درمان به سر می‌برند، ممکن است موهای نازک و کم‌پشتی داشته باشند اما موهای آن‌ها پرپشت‌تر از زمانی است که شروع به این درمان کرده‌اند. بیمارانی که تحت عمل کاشت مو با استفاده از میکروگرافت قرار گرفته‌اند، می‌توانند روش‌های دیگری را بدون توجه به ظاهر “در دست ترمیم”، طبق زمان و بودجه خود برنامه ریزی کنند. با جلسات اضافی میکروگرافت، موهای آن‌ها حتی تراکم بیشتری پیدا می‌کند.

آیا کاشت مو با روش میکروگرافت درد دارد؟ 


این روش ممکن است درد داشته باشد اما میزان درد در بیماران متفاوت خواهد بود. دردناک‌ترین قسمت این عمل، معمولاً انجام بی‌حسی موضعی است و بسیاری از بیماران متوجه می‌شوند که خود این روش دردناک است.

بعد از جراحی ممکن است دچار برخی از ناراحتی‌ها به صورت کبودی و یا تورم در اطراف پیشانی شوید، اما استفاده از کیسه یخ به شما کمک می‌کند. تورم می‌تواند قابل توجه باشد بنابراین می‌توانید تا زمانی که این تورم کاهش پیدا نکند، از کارتان مرخصی بگیرید.

تعداد گرافت‌ها 


تعداد گرافت ها در کاشت مو به روش میکروگرافت

تعداد گرافت‌های قرار داده شده در یک جلسه عمل کاشت مو با میکروگرافت، می‌تواند از چند صد تا چند هزار باشد.

در حالی که به نظر می‌رسد که کاشت گرافت‌های بیشتر در یک جلسه می‌تواند تراکم بیشتری را در مدت زمان کوتاه‌تری فراهم کند، اما اگر بسیاری از گرافت های اضافی نتوانند زنده و باقی بمانند، نتیجه معکوس ایجاد می‌شود؛ و وقتی که این پیوندهای ناموفق از بین بروند، برای همیشه از بین خواهند رفت. همچنین، در نظر گرفتن تعداد واقعی موهای قرار داده شده و نه فقط تعداد گرافت‌ها، مهم است. 2500 گرافت تک مویی به اندازه 1500 گرافت دارای بسیاری موی حاوی دو یا چند تار، تراکم ایجاد نمی‌کند.

عوامل مختلفی بر تعداد گرافت‌های قرار داده شده تأثیر می‌گذارد، از جمله اندازه‌ی گرافت های جداگانه، اندازه ناحیه مورد نیاز برای پوشش، تراکم فولیکول‌های مو در ناحیه اهداکننده بیمار، بودجه بیمار و شاید مهم‌تر از همه نظر خود پزشک جراح. بسیاری از جراحان باتجربه ترجیح می‌دهند با فولیکول‌های موی اهدایی بیمار خود بیش‌ازحد خطر نکنند، زیرا تعداد بسیار محدودی از این موها وجود دارد و اگر موفق به زنده ماندن در یک جلسه‌ی کاشت مو نشوند، برای همیشه از بین می‌روند. اگر برای یک بیمار خاص 4000 گرافت لازم باشد، دکتر برای دستیابی به حداکثر بقای فولیکول‌های مو پیوند شده و در نهایت انجام بهترین کار برای بیمار، یک برنامه ترمیم مو شامل دو یا چند جلسه را در نظر می‌گیرد.

عوارض احتمالی 


 خطرات و عوارضی در رابطه با هر عمل جراحی وجود دارد. روش‌های کاشت مو با میکروگرافت شامل برش جزئی در بافت‌های پوست می‌باشند. خطر بی‌حسی موقتی و گاهی اوقات اما به‌ندرت، از دست دادن جزئی احساس پوست سر پس از جراحی وجود دارد.

تعداد جلسات


یک جلسه کاشت مو با روش میکروگرافت واحد فولیکولی ممکن است برای برخی از بیمارانی که به دنبال بازیابی موهای از دست رفته خود هستند کافی نباشد. در یک جلسه میکروگرافت فقط مقدار محدودی از گرافتها را می‌توان با اطمینان پیوند داد و ممکن است جلسات اضافی برای افزودن تراکم مورد نظر در برخی از بیماران پیوند مو لازم باشد. همچنین، با پیشرفت ریزش مو در طول سال‌ها، ممکن است عمل‌های بیشتری در آینده مورد نیاز باشد.

نتایج 


یک روند انجام کاشت مو به روش میکروگرافت، نتایج فوری ندارد. اکثر برنامه های درمانی میکروگرافت با 2 یا بعضی اوقات 3 جلسه درمانی طراحی می‌شوند که هر جلسه 6 تا 9 ماه با جلسه بعدی فاصله دارد. تفکیک جلسات میکروگرافت باعث می‌شود که گرافت های قرار داده شده در جلسه قبل رشد کرده و پوششی را برای گرافت های جدید فراهم کنند. اختصاص دادن زمان کافی در بین جلسات میکروگرافت نیز به دستیابی به بیشترین میزان بقا برای گرافت های پیوندی کمک می‌کند. قرار دادن تعداد زیاد و بیش‌ازحدی از گرافت ها در کنار هم همه در یک جلسه، این خطر را افزایش می‌دهد که ممکن است هر یک از گرافت ها از تغذیه کافی برخوردار نباشند و نتوانند زنده بمانند. به طور معمول فاصله‌ی 6 الی 9 ماه بین جلسات مجاز است تا به گرافت های تازه پیوند شده اجازه برقراری ارتباط مجدد با منبع خون را بدهد، این فرآیند به عنوان مویرگ دار شدن مجدد (recapilarization) شناخته می‌شود.

موهای موجود در فولیکول‌های تازه پیوند شده بلافاصله پس از جراحی ریخته می‌شوند و 3 تا 5 ماه بعد موهای جدید از فولیکول‌های پیوند شده شروع به رشد می‌کنند. دلیل این امر آن است که جراحی معمولاً باعث می‌شود که فولیکول‌های مو پیوند شده وارد فاز تلوژن یا “استراحت” چرخه رشد مو شوند که در طی آن فولیکول‌های مو ارتباط خود را با خون‌رسانی در پوست سر برقرار می‌کنند. در پایان مرحله تلوژن، موهای جدید برای یک دوره طبیعی حدود 5 ساله رشد می‌کنند، قبل از اینکه مرحله بعدی استراحت مجدد روند رشد را دوباره شروع کنند.

اگرچه تراکم نهایی به دست آمده به تعداد گرافت های کاشته شده در هر جلسه، تعداد جلسات، تراکم مو، رنگ مو و تضاد با پوست، فری مو و عرض ساقه مو بستگی دارد. در بیشتر روش‌های ترمیم مو، داشتن تصوری از موی بیشتر بسیار مؤثر است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ