کاشت مو میتواند ظاهر و اعتماد به نفس را در افرادی که دچار طاسی هستند، بهبود بخشد. این روش نمیتواند موهای جدید ایجاد کند اما میتواند موهای سالم شما را از سایر نقاط بدن به مناطقی که دچار طاسی هستند، منتقل کند.
بیشتر افرادی که از کاشت مو استفاده میکنند، افراد طاس با الگوی مردانه یا زنانه هستند. معمولا ریزش مو در قسمت جلویی یا بالای پوست سر است. شما باید موهای ضخیمی در پشت یا طرفین سر داشته باشید تا فولیکول موی کافی برای انتقال داشته باشید.
در بعضی موارد، افرادی که در اثر ابتلا به لوپوس، آسیب دیدگی یا سایر مشکلات پزشکی دچار ریزش مو شدهاند، با کاشت مو درمان میشوند. بیشتر پیوندهای مو در طی چند ماه پس از انجام عمل، باعث رشد عالی مو میشوند. برای کسب بهترین نتیجه ممکن است بیش از یک جلسه درمانی لازم باشد.
موهای کاشته شده اکثراً دائمی هستند و نیازی به مراقبت طولانی مدت ندارند.
تکنیکهای کاشت مو در گذر زمان توسعههای بسیاری را تجربه کردهاند و نتایج به دست آمده از آنها به طرز قابل توجهی طبیعیتر به نظر میرسند. امروزه، ترمیم مو یکی از جراحیهای زیبایی جذاب و خلاقانه است. با استفاده از دقت و آشنایی با آناتومی، امکان استفاده از واحدهای فولیکولی در کاشت مو واقعی شده است. با بهرهگیری از روشهای بهبود یافته برای برداشت و کاشت مو، میتوان گفت که نتایج کاشت مو یک ترکیب منحصر به فرد از علم و هنر است. در کلینیک زیبایی رازی، جدیدترین روشهای کاشت مو تحت نظر متخصصین با تجربه و ماهر با بهترین نتایج و کمترین عوارض انجام میشود. تیم متخصصان ما با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و روشهای مدرن، به همراه اهمیت ویژهای که به جزئیات و زیبایی میدهند، در خدمت شما هستند.
چرخه طبیعی رشد مو
هر تار مو از یک شافت و ریشه تشکیل شده است. شافت قسمت قابل رویت مو در بالای پوست سر است و ریشه همان بخشی است که در زیر سطح پوست قرار دارد. حدود صد هزار واحد فولیکول مو در پوست سر هر فرد بالغ وجود دارد. واحد فولیکولار یک تار مو است که از طریق یک سوراخ از پوست سر بیرون میآید. هر فولیکول میتواند شامل یک، دو، سه یا چهار تار مو باشد. به طور متوسط 2.3 تار مو در هر واحد فولیکول وجود دارد. معمولاً در هر یک سانتی متر مربع حدود 90-100 واحد فولیکولی وجود دارد. اگر بیش از 50٪ واحدهای فولیکولی از بین بروند، ریزش مو و کچلی را مشاهده میکنیم.
چرخه طبیعی رشد مو بین 2 تا 6 سال طول میکشد. هر مو در طی این مرحله تقریباً 1 سانتی متر در ماه رشد میکند. حدود 90 درصد موهای روی پوست سر شما در حال رشد هستند و 10 درصد موهای روی پوست سر شما در مرحله استراحت قرار دارند. بعد از 3 تا 4 ماه، موهایی که در فاز استراحت قرار دارند، از بین میروند و موهای جدیدی در جای آنها شروع به رشد میکنند.
طبیعی است که هر روز مقداری مو به عنوان بخشی از این چرخه ریخته شود. با این حال، برخی از افراد ممکن است ریزش بیش از حد (بیش از حد طبیعی) را تجربه کنند. این نوع ریزش مو میتواند بر آقایان، خانمها و کودکان تأثیر بگذارد.
طاسی چیست؟
ریزش موی آلوپسی آندروژنیک، که به عنوان شایعترین نوع ریزش مو در مردان و زنان شناخته میشود، به طور عمومی با عبارت “طاسی متداول” توصیف میشود. این نوع ریزش مو به خاطر ویژگیهای مردانه به آن آلوپسی آندروژنتیک نیز مشهور است. در آقایان، ریزش موی مردانه علت رایجتری از ریزش مو است و غالباً به عوامل وراثتی برمیگردد. مردانی که در سنین پایین تمایل به از دست دادن موهایشان دارند، ممکن است با یک ریزش موی گستردهتر مواجه شوند. در این حالت، موها شروع به ریزش میکنند و قطر و ضخامت آنها کاهش مییابد. ریزش مو معمولاً از قسمت جلوی سر یا قسمت بالای سر شروع میشود.
ممکن است زنان نیز دچار طاسی با الگوی زنانه شوند. در این شکل از ریزش مو، موها میتوانند در کل پوست سر کم پشت شوند. شایعترین علت ریزش مو در زنان استرس میباشد که میتواند به هر علتی باشد.
سایر علل ریزش بیش از حد مو چیست؟
موارد دیگری نیز میتواند باعث ریزش بیش از حد مو شود. به عنوان مثال، حدود 3 یا 4 ماه پس از ابتلا به یک بیماری یا انجام یک عمل جراحی بزرگ، ممکن است به طور ناگهانی حجم زیادی از موهای خود را از دست بدهید. این ریزش مو با استرس و بیماری ارتباط دارد و موقتی است.
مشکلات هورمونی
مشکلات هورمونی نیز میتواند باعث ریزش مو شود. اگر غده تیروئید شما بیش از حد فعال یا کم کار باشد، ممکن است سبب ریزش موهای شما شود. این نوع ریزش مو را معمولاً میتوان با درمان مشکل تیروئید، برطرف کرد. همچنین ممکن است به دلیل عدم تعادل هورمونهای زنانه و مردانه که به نام آندروژنها و استروژنها معروف هستند، ریزش مو رخ دهد. اصلاح عدم تعادل هورمونی ممکن است ریزش موی شما را متوقف کند.
بارداری و زایمان
بسیاری از خانمها حدود 3 ماه بعد از تولد نوزاد خود متوجه ریزش مو میشوند. این ریزش مو نیز به هورمونها مربوط میشود. در دوران بارداری، ترشح مقادیر بالایی از هورمونهای خاص باعث میشود بدن موهای خود را که معمولاً باید میریختند، حفظ کند. وقتی هورمونها به سطح قبل از بارداری برمیگردند، این موها ریخته میشوند و چرخه طبیعی رشد و ریزش دوباره شروع میشود.
داروها
مصرف برخی از داروها میتواند باعث ریزش مو شود. این نوع ریزش مو هنگام قطع مصرف دارو بهبود مییابد. داروهایی که میتوانند باعث ریزش مو شوند شامل رقیق کننده خون (که به آن ضد انعقاد نیز گفته میشود)، داروهای مورد استفاده برای نقرس، داروهای کنترل فشار خون بالا یا مشکلات قلبی، ویتامین A (در صورت مصرف زیاد)، قرصهای ضد بارداری و ضد افسردگی هستند.
عفونت
عفونتهای خاص نیز میتواند باعث ریزش مو شود. عفونتهای قارچی پوست سر میتواند باعث ریزش مو در کودکان شود. این عفونت به راحتی با داروهای ضد قارچ درمان میشود.
بیماری زمینه ای
در نهایت، ریزش مو ممکن است به دلیل برخی از بیماریهای زمینهای مانند لوپوس یا دیابت باشد. از آنجا که ریزش مو ممکن است نشانه اولیه یک بیماری باشد، مهم است که علت آن را پیدا کنید تا بتوان آن را درمان کرد.
برخی مدلهای خاص مو
اگر موهای خود را محکم میبافید با از کش موی سفت استفاده میکنید، کشش و فشار ایجاد شده روی موهای شما میتواند نوعی ریزش مو به نام آلوپسی کششی را ایجاد کند. اگر کشیدن مو قبل از ایجاد جای زخم روی پوست سر متوقف شود، موهای شما به طور طبیعی رشد میکنند. با این حال، ایجاد شدن جای زخم باعث ریزش دائمی مو میشود.
استفاده از روغن داغ یا مواد شیمیایی مورد استفاده برای فر کردن دائمی یا موقت مو ممکن است باعث التهاب (تورم) فولیکول مو شود، که میتواند منجر به ایجاد جای زخم و ریزش مو شود.
آماده سازی قبل از عمل جراحی کاشت مو
لطفا موهای خود را خیلی کوتاه نکنید زیرا لازم است که برشهای ایجاد شده را پنهان کنید.
لطفاً از استعمال موارد زیر، دو هفته قبل از عمل خودداری کنید:
- عدم استفاده از Hairouse Mx دو درصد (مینوکسیدیل)
- آسپرین
- کلوپیدوگل
- ویتامین E
روز قبل از عمل کاشت مو
- موهای خود را شامپو کنید.
- افرادی که موهای خاکستری دارند موهای خود را با رنگ معمول خود رنگ کنند. لطفاً مطمئن شوید که رنگ به ریشهها میرسد.
روز عمل کاشت مو
- صبح روز جراحی دوباره موهای خود را شامپو کنید.
- از پوشیدن پیراهن یا تی شرت تنگ خودداری کنید زیرا در آوردن آن بعد از عمل جراحی دشوار خواهد بود.
- از پوشیدن هر چیزی که باید از روی سرتان رد شود خودداری کنید.
- یک صبحانه خوب بخورید.
- در صورت ابتلا به فشار خون بالا، داروهای ضد فشار خون مصرف کنید.
- لطفاً یک همراه با خودتان ببرید. زیرا گاهی اوقات ممکن است تنهایی بازگشتن به خانه امکان پذیر نباشد.
نحوه کاشت مو
کاشت مو براساس انتقال مو از ناحیه اهدا کننده به ناحیه پذیرنده استوار است. موها در طاسی با الگوی مردانه، به دلیل وجود گیرندههای دی هیدروتستوسترون (DHT) و تستوسترون، میریزند. پس از اتصال DHT به آنها، این موها از بین میروند. موهای دائمی (آنهایی که در پشت سر هستند) فاقد این گیرندهها هستند و بنابراین اگر به مناطق طاس پیوند زده شوند، تا زمانی که موهای پشت سر وجود داشته باشند، دوام خواهند داشت.
روش نواری
در ابتدا پس از آماده سازی و تزریق بی حسی موضعی به پشت و اطراف سر، هنگامی که پوست سر بی حس شد، عمل جراحی آغاز میشود.
در این روش یک نوار از پوست سر برداشت میشود. برای ایجاد کمترین جای زخم ممکن و رشد مو در محل زخم، بستن این ناحیه به روش تریکوفیستیک انجام میشود. در این روش از بخیههایی استفاده میشود که بعداً باید کشیده شوند.
سپس این نوار به آزمایشگاه مو منتقل میشود و در آنجا و در زیر میکروسکوپ (Slivering) به صورت نوارهایی به ضخامت یک تار مو بریده میشود. سپس هر یک از این نوارها در آزمایشگاه مو به صورت واحدهای تک فولیکولی برش داده میشوند.
روش استخراج واحد فولیکولار (FUE)
یک بی حسی موضعی به قسمت جلوی پوست سر تزریق میشود تا کل پوست سر بی حس شود. پس از بیحسی پوست سر، از یک دستگاه استخراج کننده فولیکولار برای گرفتن گرافتهای مو استفاده میشود. این روش نیاز به قطع کردن موها دارد.
خط موی جدید علامت گذاری و به بیمار نشان داده میشود. این علامت گذاری اندکی تغییر میکند تا جلوهای طبیعی به خط مو بدهد.
سپس سوراخهای لازم ساخته شده و واحدهای فولیکولی در آنها و در همان جهت موهای طبیعی کاشته میشوند.
در بین مراحل مختلف کاشت مو، بیمار میتواند استراحت کند، غذا بخورد و به توالت مراجعه کند. پس از اتمام عمل، بیمار میتواند بعد از نیم تا یک ساعت به خانه برود.
مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو
- پوست سر باید با محلول آب نمک مرطوب شود و با یک گاز مرطوب شده با محلول نمکی هر 15 دقیقه یکبار (تا 12 – 15 ساعت اول یا تا زمانی که ترشحات سروزی متوقف شود) روی آن فشار داده شود.
- از قرار دادن سر بر روی بالش به مدت 72 ساعت خودداری کنید.
- لطفاً دستورالعمل مصرف داروها را مطابق راهنمای مصرف آن دنبال کنید.
روزهای بعد از جراحی کاشت مو
بیمار بعد از 10 تا 14 روز پس از کاشت مو باید برای کشیدن بخیهها به پزشک مراجعه کند. سپس مراجعات منظم در دورههای 3 ماهه انجام میشود.
بسیاری از شافتهای مو تا پایان ماه اول پس از عمل میریزند. اما ریشهها دست نخورده خواهند بود. موهای کاشته شده پس از گذشت سه ماه شروع به رشد میکنند و طی 8 تا 12 ماه به طول موهای دیگر خواهند رسید. در صورت نیاز به تراکم بیشتر، عملهای بعدی پس از شش ماه قابل انجام هستند.
سؤالات متداول
هزینه کاشت مو چقدر است؟
هزینه کاشت مو بستگی به روش و تعداد پیوند مو دارد.
چه موقع میتوانم به سرکار برگردم؟
شما همان روز به خانه میروید و معمولاً میتوانید پس از گذشت 48 ساعت به سرکار خود برگردید.
عوارض احتمالی کاشت مو چیست؟
مانند هر عمل جراحی دیگری، ممکن است عفونتهایی در محل زخم ایجاد شود که میتوان با پانسمان و دارو با آن مقابله کرد. شاید به ندرت احتیاج باشد که مجددا بخیه زده شود.
در محل گیرنده میتواند پاستول یا جوشهای چرکی به وجود بیاید که با داروهای موضعی رفع میشود. بعضی اوقات ممکن است نیاز به تخلیه آنها با یک سوزن استریل باشد.
حتی ممکن است بی حسی پوست سر وجود داشته باشد که طی چند ماه برطرف میشود.
در موارد نادری در اوایل بعد از عمل تورم پلک مشاهده میشود که اگر هفته اول بدون بالش بخوابید، میتوان از آن جلوگیری کرد.
آیا کاشت مو دردناک است؟
برای اینکه کاشت موهای شما هرچه راحت تر انجام شود، تیم بیهوشی برای ریلکس کردن اعصابتان به شما آرام بخش میدهند. پزشکان قبل از تزریق بی حسی موضعی از کرایو کولوزنس استفاده میکنند تا این تزریقات نیز بدون درد باشند و همچنین از بهترین سوزنها و به گونهای استفاده میشود که احساس راحتی داشته باشید.
آیا کاشت مو برای مناطقی غیر از پوست سر هم قابل انجام است؟
مناطق خاص دیگری نیز برای کاشت مو مانند ابرو، مژهها، ریش، سبیل و روی سینه قابل انجام است.
آیا میتوان مو را از مناطقی غیر از پوست سر برداشت؟
بله، میتوان آن را از ناحیه ریش، قفسه سینه، گودال بازو و ناحیه شرمگاهی نیز برداشت. این موها نسبت به موهای پوست سر از استحکام کمتری برخوردار هستند اما با گذشت زمان تمایل به گرفتن برخی از خصوصیات سطح گیرنده پیدا میکنند.