جدیدترین روش های کاشت مو: بهترین راه رفع طاسی برای ظاهری جوان تر

کاشت مو

ریزش مو مدت‌های مدیدی است که مشکل بسیاری از بانوان و آقایان بوده است، اما روش‌های کاشت مو قدمت چندانی ندارند. کاشت مو امروزه جراحی مهمی محسوب نمی‌شود و تعداد روزافزونی از افراد برای ترمیم مو به کلینیک‌های کاشت مو مراجعه می‌کنند تا دوباره صاحب موهایی طبیعی و پرپشت شوند.

آیا روش های مختلف کاشت مو برای همه ی افراد مناسب هستند؟
کاشت مو اصولاً برای درمان طاسی با الگوی مردانه به کار برده می‌شود و به دو روش اصلی استخراج واحد فولیکولی ( FUE) و کاشت واحد فولیکولی ( FUT) یا روش کاشت باریکه مو انجام می‌شود. اگر شما نیز درصدد کاشت مو هستید، احتمالاً تمایل دارید که بیشتر درباره روش‌های مختلف کاشت مو بدانید و مناسب‌ترین راه کاشت مو را با توجه به بزرگی منطقه طاسی و پرپشتی موهای خود تشخیص دهید.ارتباط با مامتخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی با استفاده از سالها دانش و تجربه آماده ارائه خدمات به شما می باشند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ما تماس حاصل فرمایید.

مزایای جراحی کاشت موی طبیعی


مزایای جراحی کاشت موی طبیعی

با انجام جراحی کاشت مو، قادر خواهید بود مجدداً به صاحب موهایی طبیعی شوید که به طور طبیعی تا آخر عمر رشد می‌کنند. در صورتی که ترمیم مو به درستی انجام شود، نتیجه آن به قدری طبیعی خواهد بود که حتی آرایشگر شما نیز متوجه انجام عمل نخواهد شد. روزهای موهای نازک و غیرطبیعی به پایان رسیده است. جراحی نوین کاشت مو یک روش سرپایی است که برای انجام آن بی‌حسی موضعی کافی است. اکثر بیماران در طول درمان از ناراحتی کمی متعجب می‌شوند و برخی از آن‌ها هیچ دردی حین و پس از عمل حس نمی‌کنند. کاشت موی طبیعی مزایای متعددی دارد که مهم‌ترین آنها عبارت است از:

  • نتیجه کاشت مو دائمی است، درست است که موی پیوند زده شده می‌ریزد، اما دقیقاً مانند موهای طبیعی و عادی، موهای جدید جایگزین آن می‌شود.
  • ازآنجایی که از موهای خود فرد برای کاشت استفاده می‌شود، احتمال بروز بسیاری از عوارض به صفر می‌رسد.
  • موی کاشته شده را می‌توان مانند موی عادی کوتاه کرد، حالت داد و رنگ زد.
  • جراحی کاشت مو روشی فوق‌العاده برای برطرف کردن طاسی است.

کاشت مو برای چه افرادی مناسب است؟


کاشت مو برای چه افرادی مناسب است؟

با انجام جراحی کاشت مو، بیشتر مردانی که با مشکل ریزش مو مواجه هستند، قادر خواهند بود جذابیتی که از دست داده‌اند را دوباره به دست آورند. همچنین، جراحی کاشت مو برای بانوانی که در ناحیه‌های متمرکز سر دچار رقعی شده‌اند، مناسب است. البته برخی افراد بهترین کاندیداها برای این عمل هستند و نتایج چشمگیرتری از این درمان زیبایی خواهند داشت. با توجه به ویژگی‌های مو، ممکن است با استفاده از تعداد کمتری گرفت، نتایج بهتری حاصل شود. نتیجه جراحی کاشت مو به عوامل متعددی بستگی دارد، اما مهمترین آنها عرضه و تقاضا است. عرضه به میزان موهای مقاوم در برابر ریزش در ناحیه اهداکننده از پشت و اطراف سر را نشان می‌دهد. تقاضا به میزان پرپشتی مورد نظر در موهای کاشته شده و بزرگی ناحیه رقعی است که متقاضی درمان می‌خواهد آن را پوشش دهد.

آمادگی قبل از جراحی کاشت مو


جراح دستورات خاص مربوط به آمادگی قبل از جراحی کاشت مو را ارائه می‌دهد که شامل توصیه‌های مربوط به غذا خوردن، سیگار کشیدن و مصرف یا قطع مصرف بعضی داروها و ویتامین‌ها قبل از عمل می‌شود. رعایت دقیق این توصیه‌ها کمک می‌کند که عمل جراحی بدون مشکل پیش برود. اگر سیگاری هستید، حتماً سیگار را از یک تا دو هفته قبل از عمل ترک کنید، چون دخانیات مانع جریان یافتن خون در پوست می‌شود و به این ترتیب فرایند التیام را مختل می‌کند. همچنین هماهنگی‌های لازم را از قبل انجام دهید تا  یکی از نزدیکان بعد از جراحی شما را به خانه برساند و در صورت لزوم در خانه به شما کمک کند و مراقبتان باشد. برنامه‌تان را به گونه‌ای تنظیم کنید که بتوانید یک تا دو روز استراحت کنید.

انواع بی‌حسی


جراحی کاشت مو، صرف نظر از متد انجام آن، معمولاً تحت بی‌حسی موضعی و با دریافت داروی آرام‌بخش انجام می‌شود تا بیمار حین عمل راحت و آرام باشد. پوست سر نسبت به درد حساسیت ندارد، اما ممکن است بیمار حین عمل اندکی فشار یا کشش را حس کند. بیهوشی عمومی برای عمل‌های پیچیده‌تری کاربرد دارد که شامل کشیدن بافت یا فلپ (لایه) می‌شود. اگر عمل تحت بیهوشی عمومی انجام شود، بیمار در طول عمل خواب و بیهوش است و هیچ چیزی حس نمی‌کند.

مراحل کاشت مو


ابتدا گرفت‌های کوچک با پانچ از پوست سر ناحیه اهداکننده جدا می‌شود یا این که بخش‌ بزرگتری از پوست سر ناحیه اهدا جدا و به قطعات کوچکتری تقسیم می‌شود تا بتوان از آن به عنوان گرفت (پیوند) استفاده کرد. سپس جراح این گرفت‌ها را در ناحیه کم‌پشت یا طاس سر قرار می‌دهد. گرفت‌های به دست آمده به این روش از نظر شکل و اندازه با هم تفاوت دارند. گرفت‌های پانچی گرد معمولاً حاوی 15 ـ 10 تار مو هستند؛ مینی گرفت‌های بسیار کوچکتر فقط 4 ـ 2 تار مو دارند و میکروگرفت‌ها حاوی یک یا دو تار مو هستند. گرفت‌هایی شیاری (Slit) که در شکاف‌های کوچک ایجاد شده در پوست سر قرار می‌گیرند، شامل 10 ـ 4 تار مو می‌شوند و گرفت‌های باریکه‌ای پیوندهایی بلند و باریک هستند که 40 ـ 30 تار مو در آنها وجود دارد.به طور کلی چند جلسه جراحی در فواصل چندماهه باید برای رسیدن به نتیجه رضایتبخش و پرپشتی مطلوب موها انجام شود، بین جلسات درمان نیز وقفه‌ای چندماهه ایجاد می‌شود. نتیجه نهایی گاهی دو سال بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان و تکمیل کاشت مو مشاهده می‌شود. میزان پوشش لازم تاحدی به رنگ و بافت موهای هر بیمار بستگی دارد. پوشش موهای زبر و روشن یا سفید بهتر از موهای تیره و ظریف است. تعداد گرفت‌های بزرگ کاشته شده در جلسه اول برای تمام بیماران یکسان نیست، اما به طور متوسط حدود 50 عدد است؛ تعداد مینی گرفت‌ها یا میکروگرفت‌ها بیشتر از 700 عدد در هر جلسه است. ناحیه اهدا دقیقاً قبل از جراحی کوتاه می‌شود تا جراح بتواند به راحتی به گرفت‌ها دسترسی داشته باشد و آنها را جدا کند. برای گرفت‌های پانچی از وسیله مخصوص لوله مانندی استفاده می‌شود که سر تیزی از جنس کربن استیل دارد و گرفت گردی را از ناحیه اهدا جدا می‌کند تا بتوان آن را در ناحیه طاسی، معمولاً خط رویش موی جلوی سر کاشت. متخصص گرفت‌های دیگر را با نوعی اسکالپل (تیغ جراحی) از بخش‌های کوچکی از پوست سر ناحیه اهداکننده جدا می‌کند، آنها را به بخش‌های بسیار ریزی تقسیم می‌کند و در نهایت در شکاف‌ها یا حفره‌های بسیار کوچک ایجاد شده در سر قرار می‌دهد. متخصص مقادیر کمی از محلول آب نمک (سالین) را به طور مرتب هنگام برداشتن گرفت‌ها در پوست سر تزریق می‌کند تا قدرت مناسب پوست حین عمل حفظ شود. سوراخ‌های به وجود آمده در ناحیه اهدا با بخیه بسته می‌شود؛ برای بستن زخم پانچ فقط یک بخیه زده می‌شود، اما اسکار (جای زخم) کوچک خطی پس از برداشت دیگر انواع گرفت باقی می‌ماند. موهای اطراف ناحیه اهدا معمولاً جای زخم و بخیه را می‌پوشاند.برای این که گردش خون مناسب در پوست سر حفظ شود، گرفت‌ها به فاصله تقریبی یک هشتم اینچ از هم در پوست سر کاشته می‌شود. فضاهای بین موهای کاشته شده در جلسات بعدی با اضافه کردن گرفت‌های جدید پر می‌شود. متخصص جدا کردن و کاشت گرفت‌ها را در نهایت احتیاط و دقت انجام می‌دهد تا هم موی کاشته شده در جهت طبیعی رشد کند و هم رشد مو در ناحیه اهدا مختل نشود.پوست سر پس از اتمام کاشت مو تمیز و ضدعفونی و با گاز پانسمان پوشانده می‌شود. پانسمان فشاری نیز به مدت یک تا دو روز بسته می‌شود. البته برخی پزشکان نیازی به پانسمان کردن نمی‌بینند.

دوران بهبود و مراقبت‌های بعد از کاشت مو


احساس بیمار و چگونگی دوران بهبود بعد از کاشت مو به گستردگی و پیچیدگی عمل بستگی دارد. هر نوع خارش، کشیدگی شدید یا ضربان زدن را می‌توان با مصرف مسکن‌های تجویز شده کنترل کرد. اگر سر پانسمان شده باشد، پانسمان معمولاً بعد از یک روز باز می‌شود. بعد از گذشت دو روز می‌توانید سرتان را با احتیاط بشویید. بخیه‌ها ظرف هفت تا ده روز کشیده می‌شود. قبل از عمل با متخصص درباره احتمال ورم، کبودی و ترشح بعد از جراحی صحبت کنید.چون فعالیت‌های بدنی سنگین جریان خون را در پوست سر افزایش می‌دهد و ممکن است باعث خونریزی در محل ایجاد برش یا کاشت مو شود، بهتر است ورزش‌های تماسی یا سنگین را به مدت حداقل سه هفته متوقف کنید. برخی پزشکان توصیه می‌کنند که رابطه جنسی نیز تا حداقل ده روز بعد از جراحی کاشت مو انجام نشود.ظرف ماه نخست بعد از جراحی چند بار باید به پزشک مراجعه کنید تا اطمینان حاصل شود که زخم‌ها به خوبی در حال التیام یافتن است و مشکلی وجود ندارد. اگر پزشک در این جلسات توصیه‌ای به شما کرد، حتماً آن را با دقت انجام دهید.

برگشت به وضعیت عادی


زمان ازسرگیری مجدد فعالیت‌های روزانه به نوع، پیچیدگی و مدت زمان جراحی بستگی دارد. ممکن است حال‌تان چند روز بعد از جراحی آن‌قدر خوب باشد که بتوانید در محل کار حاضر شوید و فعالیت‌های سبک و معمول روزمره را انجام دهید. بسیاری از بیماران کاشت مو از این که موهای کاشته شده ظرف شش هفته بعد از عمل می‌ریزد، به شدت وحشت‌زده می‌شوند. اما باید بدانید که این وضعیت عادی و تقریباً همواره موقتی است. رویش موهای جدید پنج تا شش هفته بعد دوباره شروع می‌شود. انتظار می‌رود که موهای جدید هر ماه حدوداً نیم اینچ رشد کند.

عمل‌های تکمیلی


عمل‌های تکمیلی

شاید لازم باشد که یک جراحی تکمیلی جزئی پس از التیام یافتن زخم‌ها برای به دست آوردن نتایجی طبیعی‌تر انجام شود. این عمل‌های کوچک گاهی اوقات به منظور یکدست و پر کردن خط رویش مو با ترکیبی از مینی گرفت، میکروگرفت یا اسلیت گرفت انجام می‌شود. اگر عمل با برداشت فلپ انجام شده باشد، ممکن است برآمدگی کوچکی معروف به “گوش سگ” روی پوست سر دیده شود. این زائده بعد از التیام یافتن زخم‌ها برداشته می‌شود. در مجموع بهتر است انتظار انجام شدن یک عمل کوچک دیگر را داشته باشید. جراح معمولاً می‌تواند گستردگی عمل تکمیلی را پیش‌بینی کند.

خطرها و عوارض احتمالی کاشت مو


جراحی کاشت مو به شرط انجام شدن توسط جراح پلاستیک مجرب و متخصص، عملی ایمن است. بااین حال واکنش‌های جسمی و توانایی التیام‌بخشی بدن تمام بیماران مانند هم نیست و نتیجه هیچ‌گاه کاملاً قابل پیش‌بینی نیست. احتمال بروز عفونت مانند تمام عمل‌های جراحی وجود دارد. خونریزی شدید و یا جای زخم بزرگی که به آن اسکار “کششی پشت سر” نیز گفته می‌شود و نتیجه کشش است، به دلیل کمتر شدن پوست سر ایجاد می‌شود.در عمل‌های کاشت مو این خطر وجود دارد که موی کاشته شده “نگیرد.” هرچند ریزش موهای ترمیمی قبل از تثبیت رویش مجدد آن در محل جدید عادی است، اما گرفت گاهی اوقات می‌میرد و جراحی باید تکرار شود. چنانچه عمل با کاشت گرفت‌های پانچی انجام شده باشد، ممکن است برجستگی‌های کوچکی در محل کاشت مو ایجاد شود که البته معمولاً با موهای اطراف پوشانده می‌شود. اما شدیدتر شدن ریزش مو پس از جراحی غیرعادی است و گاهی “لکه‌ای” ایجاد می‌شود، به ویژه اگر موهای جدید در کنار بخش‌هایی قرار گرفته باشد که کم‌پشت آنها همچنان ادامه دارد. در این حالت جراحی ترمیمی دیگری باید انجام شود.

سوالات رایج


شوک ریزش مو چیست؟

شوک ریزش مو به ریخته شدن موهای قبلی یا کاشته شده به دلیل آسیب دیدگی یا انجام جراحی گفته می‌شود. این شوک به ندرت رخ می‌دهد، ریزش موی ناشی از آن موقتی است و رویش مو پس از گذشت یک تا سه ماه به حالت عادی برمی‌گردد. شوک ریزش مو یکی از عوارض جانبی احتمالی کاشت مو است که خطر بروز آن در صورت انجام شدن عمل توسط یک تیم پزشکی مجرب به حداقل می‌رسد.

جراحی کاشت مو در چه محلی انجام می‌شود؟

این عمل در کلینیک‌هایی انجام می‌شود که پزشکان در آنها مانند بیمارستان‌های تخصصی به داروخانه‌های داخلی و تجهیزات آزمایشی در محل دسترسی دارند.

چند عمل کاشت مو باید انجام شود؟

تعداد عمل‌های لازم به اهداف، شدت ریزش مو و تغییرات ایجاد شده در آینده بستگی دارد. اکثر بیماران با انجام دادن دو عمل در طول عمر خود به نتیجه دلخواه می‌رسند.

چه مدت طول می‌کشد تا نتایج کاشت مو مشخص شود؟

ریزش موی کاشته شده 6 ـ 3 هفته بعد از عمل شروع می‌شود و رویش مجدد آن 4 ـ 2 ماه زمان می‌برد. پس از گذشت 6 ماه انتظار می‌رود که نیمی از موهای جدید دوباره روییده باشد. نتیجه نهایی 14 ـ 12 ماه بعد از جراحی قابل مشاهده است. زمانبندی پیشرفت نتایج متغیر است و معمولاً از بیماران خواسته می‌شود که پس از 6 ماه برای نظارت بر روند پیشرفت نتایج به کلینیک مراجعه کنند.

آیا نتایج کاشت مو طبیعی است؟

نتیجه نهایی کاشت مو توسط جراح پلاستیک مجرب کاملاً طبیعی است. موفقیت کاشت مو به روش FUE به مهارت جراح و ذوق هنری وی بستگی دارد.

آیا می‌توان تمام سر را دوباره با موهای پرپشت پوشاند؟

کاشت مو نمی‌تواند کل سر را مانند دوران جوانی پرپشت کند، اما انجام دادن عمل ترمیم مو توسط جراح ماهری که گرفت‌ها را هنرمندانه در محل مناسب قرار می‌دهد، احتمال رسیدن به حجم و تراکم طبیعی موها را به حداکثر می‌رساند.

هزینه عمل کاشت مو به روش FUE چقدر است؟

هزینه عمل کاشت مو به تعداد گرفت‌ها و پیچیدگی ناحیه در نظر گرفته شده برای کاشت مو بستگی دارد. هزینه‌ی اعلام شده شامل کلیه‌ی مخارج مربوط به جلسات معاینه و داروهای بعد از عمل می‌شود. عمل‌ ترمیم مو پیچیده است و باید توسط متخصص در کلینیک انجام شود. با توجه به ماهیت چالش‌برانگیز جراحی‌های اصلاحی لازم است که پزشک بیمار را به دقت معاینه کند تا بتواند هزینه تقریبی را اعلام کند.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ