پی آر پی مو چیست و آیا این روش ریزش مو را درمان می‌کند؟

به عقیده تعداد زیادی از افراد، سلامت و زیبایی مو نشان دهنده سبک زندگی آنها است. ریزش مو و کم پشت شدن آن یکی از مشکلات شایع سنین مختلف است که زنان و مردان را درگیر می‌کند. حدود ۵۰ میلیون از آقایان و ۳۰ میلیون از خانم‌ها دچار ریزش مو هستند. ریزش موها پس از سن ۵۰ سالگی و یا به علت استرس بسیار شایع است. در حال حاضر صدها روش درمانی مختلف برای ریزش مو وجود دارد که شانس موفقیت آنها بسیار بالا است اما برخی از آنها نیازمند مطالعه و بررسی می‌باشند. یکی از این روش‌های درمانی تزریق پلاسمای غنی از پلاکت می‌باشد. پی آر پی روشی است که در آن پزشک به جمع آوری نمونه خون بیمار می‌‌پردازد و پلاسمای غنی از پلاکت را تهیه کرده و آن را به درون پوست سر تزریق می‌کند تا بتواند به ترمیم بافت این ناحیه از قبیل فولیکول‌های مو که به رشد مو کمک می‌کنند، بپردازد. در این مقاله قصد داریم به بررسی ادعای محققان در ارتباط با شانس موفقیت درمان ریزش مو، عوارض جانبی تزریق پلاسمای غنی از پلاکت و نتایج حاصل از درمان بپردازیم.

 پی آر پی چیست؟


 پی آر پی چیست؟

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یک روش درمانی غیر جراحی است که از نمونه خون بیمار استفاده می‌کند. در این روش پزشک به تهیه نمونه خون می‌‌پردازد و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌دهد. در چنین شرایطی خون و مشتقات خونی از یکدیگر جدا می‌‌شوند. پلاسمای به دست آمده حاوی مقادیر زیادی پلاکت است که به کمک سرنگ مخصوص درون پوست سر تزریق می‌شود.

آیا تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به ریزش مو کمک می‌کند؟


تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به عنوان یک روش درمانی برای ریزش موی سر، قادر است نتایج قابل توجهی را به هر فرد بیمار برساند. پس از گذشت چند ماه، بیشتر بیماران می‌توانند بهبود مشهودی را تجربه کنند، زیرا در این مدت، فولیکول‌های مویشان می‌توانند از عوامل رشد موجود در پلاسمای غنی از پلاکت بهره‌برداری کنند و به ترمیم خود بپردازند. برای رسیدن به نتایج مطلوب، بیماران نیاز به جلسات درمانی دارند که معمولاً یک بار در ماه برگزار می‌شوند. با پیشرفت جلسات درمانی، بیماران می‌توانند نتایج مطلوب خود را به دست آورند.

آیا تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یک روش درمانی دائمی است؟


معمولاً برای کسب نتایج اولیه بیمار به چند جلسه درمان نیاز دارد و پس از آن به تدریج شاهد بهبود سلامت موهای خود خواهد بود. پس از به وجود آمدن نتایج دلخواه بیمار به حداقل سالی یک بار درمان نیاز دارد تا موهای جدید شروع به رویش نمایند و نتایج به دست آمده حفظ شود.

مزایای پی آر پی برای درمان ریزش مو چیست؟


  • خفیف ترین عارضه جانبی تزریق پلاسمای غنی از پلاکت بروز درد و قرمزی پوست است که طی مدت ۱ تا ۲ روز برطرف می‌شود.
  • دوران بهبود پس از درمان بسیار کوتاه است و بیمار می‌تواند پس از تزریق به انجام امور روزمره خود بپردازد.
  • یک روش کم تهاجمی است و بیمار فقط به چند تزریق نیاز دارد.
  • فرایند درمان به سرعت انجام می‌‌شود و معمولاً پس از ۶۰ دقیقه تا ۹۰ دقیقه کار به اتمام خواهد رسید.

 فرایند درمان چگونه انجام می‌شود؟


فرایند درمان پی آر پی مو چگونه انجام می‌شود؟

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در سه مرحله انجام می‌شود و در اکثر موارد حدود ۴ تا ۶ هفته فاصله زمانی بین جلسات درمان وجود دارد. پس از آن بیمار باید هر ۴ تا ۶ ماه یک بار برای حفظ نتایج به دست آمده تحت درمان قرار بگیرد. مراحل درمان به شرح زیر می‌باشد:

 مرحله اول

 در این مرحله نمونه خون بیمار از ناحیه بازو جمع‌ آوری می‌‌شود و سپس درون دستگاه سانتریفیوژ قرارداد می‌شود تا خون و مشتقات خونی از یکدیگر جدا شوند.

 مرحله دوم

 پس از ۱۰ دقیقه نمونه خون از دستگاه سانتریفیوژ خارج می‌شود که به سه لایه تفکیک شده است:

  • پلاسمایی که حاوی مقدار بسیار کمی پلاکت است.
  • پلاسمای غنی از پلاکت
  • گلبول‌های قرمز خون

 مرحله سوم

 در این مرحله پلاسمای غنی از پلاکت وارد سرنگ شده و پزشک آن را به نقاط مورد نیاز تزریق می‌‌کند تا به فرایند رشد موها کمک ‌نماید.

ماندگاری نتایج حاصل از درمان چقدر است؟


نتایج حاصل از درمان با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت دائمی نیست و ممکن است چند جلسه طول بکشد تا شما نتایج اولیه را به دست بیاورید. به همین دلیل اکثر بیماران به چند جلسه درمان نیاز دارند تا نتایج به دست آمده حفظ شود. نتایج حاصل از تزریق پلاسمای غنی از پلاکت برای ریزش مو حدود یک تا سه سال باقی می‌ماند و پس از آن شما باید برای حفظ نتایج به دست آمده و افزایش سلامت موهای خود مجددا تحت درمان قرار بگیرید. دستورات پزشک در ارتباط با تعداد دفعات انجام این روش درمانی با توجه به شرایط هر بیمار و نتایج مورد انتظار او متفاوت است. ممکن است در مواردی که ریزش موها کنترل شده است پزشک از بیمار بخواهد هر ۳ تا ۶ ماه یک بار برای تزریق مجدد پلاسمای غنی از پلاکت تحت درمان قرار بگیرد.

چه افرادی متقاضی مناسبی برای تزریق پلاسمای غنی از پلاکت می‌باشند؟


افرادی که با ریزش مو مواجه هستند ولی فولیکول‌های مویشان سالم هستند، می‌توانند برای تزریق پلاسمای غنی از پلاکت مناسب باشند. این بیماران معمولاً با ریزش موی گسترده مواجه هستند، اما فاقد تاسیس کامل نیستند. در نتیجه، اگر بیمار به موقع به پزشک مراجعه کند، می‌تواند نتایج بسیار خوبی را تجربه کند. هم خانم‌ها و هم آقایان می‌توانند برای تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در نظر گرفته شوند. با این حال، زمان در این موضوع نقش مهمی ایفا می‌کند. به طور کلی، مردانی که با تاسیس موی سر مواجه هستند، معمولاً دیر به پزشک مراجعه می‌کنند، در حالی که بیشتر زنان ریزش مو را به عنوان یک مسئله فوری در نظر می‌گیرند. علاوه بر درمان ریزش مو، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت ممکن است برای درمان بیماری‌های دیگر نیز استفاده شود. با این حال، اگر شما اختلالات مرتبط با خون یا پلاکت، عفونت فعال یا اختلالات ویروسی مانند زونا، استفاده از داروهای استروئیدی یا رقیق کننده‌های خون مانند کدامین دارید، باید از این روش درمانی خودداری کنید. در حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد موارد ریزش مو و رقیق شدن موها در دوران بارداری، به خوبی به این روش درمانی پاسخ می‌دهند. با این حال، بیمار باید صبر کند تا دوران بارداری به پایان برسد و سپس به پزشک برای تزریق پلاسمای غنی از پلاکت مراجعه کند. با وجود اینکه خون بیمار برای انجام این روش درمانی استفاده می‌شود، به دلیل نبود تحقیقات کافی درباره تأثیرات و عوارض احتمالی این روش بر روی جنین، بهتر است انجام این روش تا اتمام دوران بارداری به تعویق بیفتد.

عوارض جانبی تزریق پلاسمای غنی از پلاکت چیست؟


عوارض جانبی تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به مو چیست؟

خوشبختانه تزریق پلاسمای غنی از پلاکت عوارض چندانی ندارد و اکثر بیماران پس از درمان دچار مقداری حساسیت و قرمزی در پوست سر خود می‌شوند. برخی از بیماران می‌‌گویند که پس از درمان دچار سردرد یا فشار در ناحیه تحت درمان شده اند که این مشکل به کمک داروی مسکن بهبود پیدا می‌کند. در ارتباط با بیمارانی که به ویروس اچ آی وی آلوده هستند نگرانی‌هایی در ارتباط با ایمنی این روش درمانی وجود دارد. به همین دلیل بیمارانی که قصد انجام این روش درمانی را دارند باید به یک پزشک با تجربه مراجعه نمایند. به غیر از این مورد نادر، فرایند درمان با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت بسیار ایمن است و نتایج بسیار خوبی را به وجود می‌آورد.

مراقبت‌های پس از درمان شامل چه مواردی است؟


از آنجایی که تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یک روش درمانی غیر تهاجمی است پس از درمان بیمار نیازی به استراحت در منزل ندارد. حتی برخی از بیماران می‌توانند فوراً پس از اتمام درمان به محل کار خود برگردند یا به انجام کارهای روزمره خود بپردازند. با این حال لیستی را در بخش زیر به آنها اشاره می‌‌کنیم در فرایند درمان و بهبود نقش بسزایی را ایفا می‌کنند:

  • تا ۲۴ ساعت پس از درمان از انجام دادن فعالیت ورزشی سنگین و دوش گرفتن خودداری کنید.
  • تا ۲۴ ساعت از درمان از استفاده از محصولات مراقبت از مو خودداری کنید
  • به مدت ۴۸ ساعت پس از درمان از قرار دادن ناحیه مورد نظر در مقابل نور آفتاب خودداری کنید.
  • به مدت ۴۸ ساعت پس از درمان از رنگ کردن مو یا استفاده از مواد شیمیایی خودداری کنید.
  • تا ۷۲ ساعت پس از درمان از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کنید.
  • در صورت امکان به مدت ۵ روز پس از درمان از استفاده از داروهای ضد التهاب خودداری کنید.
  • حداقل تا یک هفته پس از درمان از استفاده از داروهای رقیق کننده خون اجتناب کنید.

هزینه درمان ریزش موها با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت چقدر است؟

 


تزریق پلاسمای غنی از پلاکت روشی است که معمولاً در سه جلسه درمانی انجام می‌‌شود که حدود ۴ تا ۶ هفته فاصله بین هر دو جلسه وجود دارد و بیمار باید هر ۴ تا ۶ ماه یک بار برای حفظ نتایج به دست آمده به پزشک مراجعه کند. عوامل متعددی در تعیین هزینه درمان ریزش موها با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر می‌باشند:

  • موقعیت فیزیکی مطب پزشک
  • کیفیت تجهیزات مورد استفاده
  • استفاده از ترکیبات مغذی اضافی

 تعداد زیادی از بیمه‌ها این روش درمانی را به عنوان یک روش زیبایی در نظر می‌گیرند و آن را پوشش نمی‌‌دهند به همین دلیل بیمار باید خودش هزینه آن را پرداخت کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ