امروزه انجام روشهای زیبایی طرفداران زیادی پیدا کرده است و بسیاری از افراد، استفاده از روشهای بدون جراحی را ترجیح می دهند. یکی از پرطرفدارترین راههای برجسته نشان دادن لبها، تزریق ژل لب است. ممکن است قبل از انجام این روش، سوالاتی ذهن شما را درگیر کند .( چه نوع ژل لب ماندگاری بیشتری دارد؟ کدام طبیعیتر است و آیا تزریق ژل لب میتواند باعث عفونت شود؟) .اگرچه ژل لب بدون خطر نیست، اما درصورتی که توسط فردی انجام شود که از نظر پزشکی واجد شرایط نیست و آموزش کافی برای روشهایی را که ارائه میدهند، ندیده باشد احتمال بروز عوارض به ویژه عفونت به طور قابل توجهی افزایش مییابد. علاوه بر این مورد، عدم رعایت مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب نیز ممکن است بستری برای بروز علائم عفونت پس از تزریق ژل لب شود. در ادامهی مطلب دربارهی علائم عفونت تزریق ژل لب و مراقبتها بیشتر توضیح داده شده است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر دربارهی رفع علائم عفونت پس از تزریق ژل لب و یا رزرو نوبت در کلینیک رازی با شماره تلفنهای ۰۹۲۲۷۵۲۶۸۱۷ و ۰۲۱۴۵۳۷۹ تماس حاصل فرمایید.
علائم عفونت تزریق ژل لب چیست؟
همانگونه که گفته شد تزریق ژل لب اگر به درستی انجام نشود منجر به عفونت و عوارض دیگری میشود. ممکن است احساس درد شدید، تورم، کبودی، جوشهای کوچک و بزرگ در اطراف لب، قرمزی و احساس داغی در زیر لب مشاهده شود که تمامی اینها علائم عفونت بعد از تزریق ژل لب میباشند. کبودی و گلولهشدن ژل لب در میان این عوارض نیز ممکن است ظاهر شود. بنابراین در صورت احساس کبودی شدید و طولانی مدت، ایجاد تورم زیاد لب، به عفونت تزریق ژل لب شک کنید و برای تشخیص و رفع این علائم به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک خاصی داشته باشید.
کبودی
کبودی میتواند یکی از علائم عفونت تزریق ژل لب باشد. کبودی زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی بزرگتر، توسط سوزنی که برای تزریق ژل به لب استفاده میشودف سوراخ شود. همیشه باید درجاتی از کبودی را انتظار داشت اما عوامل مختلفی میتوانند احتمال یا شدت این اتفاق را افزایش دهند و منجر به عوارض شوند. این عوامل شامل انتخاب نادرست پزشک، موقعیت نادرست بیمار، روش نادرست یا استفاده از نوع غلطک سوزن برای تزریق فیلر یا ژل لب است.
اگرچه کبودی معمولاً یک عارضه جانبی جزئی است، اما گاهی اوقات می تواند به یک عارضه جدی تبدیل شود. در موارد نادر ممکن است هماتوم ایجاد شود، در نتیجه یک توده سفت در زیر پوست ظاهر میشود. اگرچه این معمولاً خود به خود برطرف میشود، اما در صورت اجازه پیشرفت میتواند به بافت، اعصاب و عروق اطراف آسیب برساند. در موارد دیگر ، هماتومها ممکن است آلوده و عفونی شده و نیاز به درمان بیشتر با آنتی بیوتیک یا جراحی داشته باشند.
برآمدگی
گلوله شدن ژل لب به دو دلیل عمده رخ میدهد: تکنیک نادرست یا انتخاب نامناسب محصول. به ندرت، توده ها ممکن است از طریق حساسیت بیش از حد یا واکنش آلرژیک ایجاد شوند. در اکثر موارد، تکنیک نادرست، مانند پر کردن یا تزریق بیش از حد، و تزریق ژل بهطور سرسری مقصر است. به عنوان مثال ، اگر یک پزشک سوزن را از لب خارج کند در حالی که هنوز تزریق پرکننده را انجام میدهد، این امر میتواند منجر به جمع شدن مواد فیلر در لایههای سطح لب شود و تودهها و برجستگیهای ناخوشایندی ایجاد کند. انتخاب محصول در اینجا نیز مهم است. اگر از محصولی با گرانروی (ضخامت) خیلی زیاد استفاده شود، نتایج ممکن است یکدست و ناهموار باشد و به مرور زمان عفونت رخ دهد.
تودههای نرم کوچک لب را میتوان با ماساژ محکم از بین برد تا محصول پخش شود و ظاهر سطح، صاف شود. با این حال، توده های سختتر نشان میدهد که ممکن است یک واکنش آلرژیک به پرکننده رخ داده باشد. این امر بیشتر در مراجعه کنندگان به سیستم ایمنی، به ویژه در افرادی که بیماریهای خود ایمنی فعال دارند ، دیده میشود. قبل از اقدام به ماساژ، تجویز استروئیدها لازم است. اگر تودهها همچنان ادامه داشته باشند، لازم است ماده پر کننده با استفاده از یک ماده حل کننده به نام هیالاز حل شود.
پیشگیری از عوارض و عفونت ژل لب
درست است که انتخاب پزشک شما در کاهش خطر عفونت تزریق ژل لب بی تاثیر نیست، اما رعایت مراقبتهای بعد از فیلر لب نیز نکتهی بسیار مهمی است . بنابراین توصیه میشود برای ایمنی و پیشگیری از بروز هر گونه علائم و عوارض موارد زیر قبل و بعد از تزریق رعایت شود:
- از آسپرین ، نوروفن (ایبوپروفن) و داروهای ضد التهاب یا داروهای رقیق کننده خون مانند پلاویکس یک هفته قبل از تزریق لب خودداری کنید. پاراستامول یا پانادول در این گروه قرار ندارند و باید به عنوان یک مسکن درد جایگزین برای آسپرین در هفته قبل مصرف شود.
- از مکملهای روغن ماهی، قرص سیر، قرص زنجبیل، مولتی ویتامینهای حاوی قرصهای ویتامین E یا خود ویتامین E به مدت یک هفته قبل از تزریق ژل خودداری کنید.
- تا چند روز پس از تزریق ژل، از ورزش شدید و شنا خودداری کنید.آب آلوده منجر به عفونت ژل لب میشود.
- ناحیه تحت درمان را ماساژ ندهید، مگر اینکه پزشک، دستور داده باشد.
- به مدت 2 روز از دست زدن به ناحیه تزریق شده خودداری کنید. قبل از تماس دست با لب، دستهای خود را بشویید. وجود هر گونه آلودگی باعث بروز عفونت میشود.
- در صورت تزریق لب و نزدیک دهان از نوشیدنی های گرم و بوسیدن به مدت 24 ساعت خودداری کنید.
- حداقل به مدت چهار هفته از گرما یا سرما شدید (لرز باد ، برنزه کردن ، حمام آفتاب ، سونا) خودداری کنید.
- به مدت 24 ساعت از آرایش در ناحیه تحت درمان خودداری کنید . استفاده از لوازم آرایشی آلوده پس از تزریق ممکن است باعث عفونت لب شود.