برطرف کردن چروک دور چشم در جوانی و میانسالی بدون جراحی

چین و چروک‌های زیر چشم، یکی از نشانه‌های ناراحت‌کننده‌ترینی هستند که با پیر شدن صورت و افزایش سن همراه می‌شوند. این خطوط ریز و درشت، همراه با چروک‌های پنجه کلاغی، بخشی طبیعی از روند پیری پوست هستند و اغلب اجتناب‌ناپذیر هستند. پوست صورت به حرکات و انعطافات آن وابسته است و لبخند زیاد زدن به مرور زمان می‌تواند بر روی ایجاد چین و چروک‌های دائمی زیر چشم تأثیرگذار باشد.

معمولاً این چین و چروک‌های مقاوم به دلایلی مانند مصرف دخانیات، آسیب‌های ناشی از نور آفتاب، فاکتورهای یائسگی، مراقبت نامناسب از پوست صورت و عوامل ژنتیکی ایجاد می‌شوند. با این حال، روش‌های متعددی برای بهبود و پیشگیری از چین و چروک‌های اطراف چشم وجود دارند که توسط متخصصین تجربه‌کرده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نکته اصلی برای کاهش و جلوگیری از ایجاد چین و چروک در تولید کلاژن است. با افزایش سن ، بدن توانایی تولید سریع پروتئین‌های کلاژن و الاستین، که باعث می‌شوند ظاهر پوست صاف و زیبا داشته باشد را  از دست می‌دهد. به همین دلیل ، برنامه مراقبت از پوست ضد پیری شما همیشه باید شامل گزینه‌های درمانی باشد که باعث تولید کلاژن و تقویت پوست می‌شوند.

سه راه اصلی برای درمان این چین و چروک‌ها عبارتند از: تقویت زیر ساخت خود پوست، شل و ریلکس کردن عضلاتی که باعث ایجاد چین و چروک‌ها در پوست می‌شوند و پر کردن نواحی‌ای  که حجم خود را از دست داده‌اند.

در کلینیک زیبایی رازی انواع روش‌های رفع چین و چروک و جوانسازی پوست تحت نظر متخصصین با جربه در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرد.

 

چه روش‌هایی برای درمان چین و چروکهای زیر چشم وجود دارد؟ 


چه روش‌هایی برای درمان چین و چروک‌های زیر چشم وجود دارد

شما می‌توانید با استفاده از کرم‌های موضعی که حاوی موادی مانند رتینول هستند و باعث تحریک کلاژن‌سازی می‌شوند ، پوست خود را بهبود ببخشید. علاوه بر این ، لیزردرمانی نیز ضمن مبارزه با چین و چروک‌ها ، باعث بهبود کیفیت پوست می‌شود. وقتی لبخند می‌زنیم ، ماهیچه‌های اطراف چشم ، پوست اطراف آن را چین می‌دهند. استفاده از نوروتوکسین‌هایی مانند بوتاکس باعث می‌شود این عضلات شل شوند. بنابراین ، بهترین رویکرد برای درمان این خطوط ، ترکیب هر سه مؤلفه با هم است.

لیزر درمانی 

روش‌هایی برای درمان چین و چروک‌های زیر چشم:لیزر درمانی

روش‌های درمانی که با استفاده از لیزر انجام می‌شوند در بین متخصصین پوست به طور فزاینده‌ای رواج می‌یابند و برخی ادعا می‌کنند که این روش‌‍‌ها موثرترین راهکار برای دستیابی به پوستی صاف و سالم و درمان چین و چروک‌های پوست اطراف چشم هستند.

روش‌های لیزردرمانی متفاوت هستند ، اما در اکثر این روش‌ها، با استفاده از لیزر دی اکسید کربن برای تحریک تولید کلاژن و الاستین جدید ، سوراخ‌های ریز و میکروسکوپی در پوست ایجاد می‌شود. هر جلسه لیزردرمانی معمولا حدود 30 دقیقه طول می‌کشد.

پس از درمان ، روند طبیعی ترمیم بدن برای از بین بردن بافت پیر آسیب‌دیده و جایگزین کردن آن با کلاژن و الاستین تازه آغاز می‌شود.

لیزردرمانی دور چشم نه تنها برای درمان سریع چین و چروک‌های سطحی و خطوط ریز دور چشم مفید است، بلکه خطوط لبخند ، کیسه‌های زیر چشم ، حلقه‌های تیره اطراف چشم و صدمات ناشی از نور خورشید را نیز درمان می‌کند. علاوه بر این لیزردرمانی روشی بی‌خطر برای رفع چین و چروک‌ها بوده و زمان ریکاوری مورد نیاز پس از آن نیز بسیار کوتاه است.

اکثر افراد از نتایج کار حتی پس از تنها یک جلسه درمان راضی هستند. نتایج لیزردرمانی پوست همیشگی هستند.

 عوارض جانبی 

در مقایسه با سایر روش‌هایی که برای چروک‌های زیر چشم انجام می‌شوند، عوارض جانبی احتمالی لیزر درمانی ممکن است شدیدتر باشد. گزارش شده که برخی افراد بعد از لیزردرمانی دچار خارش ، تورم و تاول شده‌اند که ممکن است تا چند روز بعد از درمان ادامه داشته باشد.

همچنین در موارد نادری دیده شده است که لیزر درمانی باعث روشن شدن دائمی رنگ پوست در ناحیه تحت درمان شده و برخی از بیماران دچار عفونت شده‌اند.

چه کسانی کاندیداهای مناسبی برای لیزر درمانی زیر چشم هستند؟ 

روش بازسازی سطح پوست با لیزر برای بیمارانی که به دنبال کاهش دائمی چین و چروک‌ها و سفت شدن ملایم پوست هستند ، گزینه‌ای عالی است. این روش برای کسانی که دچار مشکل قرمزی پوست هستند ، انتخاب خوبی نیست، زیرا ممکن است شرایط آن‌ها را بدتر کند.

برخی از متخصصان پوست لیزر درمانی را برای درمان هایپرپیگمنتیشن ( لکه‌های تیره پوست) و اسکارهای باقیمانده از آکنه نیز توصیه می‌کنند. برای کسب و حفظ بهترین نتایج، می‌توانید لیزر درمانی را با یک برنامه مراقبت از پوست ضد پیری و رژیم غذایی سالم همراه کنید.

تزریق بوتاکس 

سم بوتولینوم – که بیشتر با نام‌های تجاری بوتاکس ، دیسپورت و زئومین شناخته می‌شود – یکی از پرطرفدارترین و مؤثرترین روش‌های درمانی برای نواحی اطراف چشم است.

در این روش، پزشک تخصصی پوست مقدار کمی بوتولینوم تزریق می‌کند. این تزریق به صورت هدفمند به بعضی از عضلات زیر پوست اطراف چشم انجام می‌شود. با این کار، عضلات در این ناحیه به طور موقت شل و ریلکس می‌شوند و چین و چروک‌ها کاهش می‌یابند. پزشک تخصصی پوست با توجه به شرایط هر فرد، مقدار مناسبی از بوتاکس را تزریق می‌کند تا چهره شخص به طور طبیعی و بدون احساس بوتاکسیته باقی بماند.

اغلب افراد در عرض سه تا چهار روز پس از تزریق بوتاکس، تغییرات قابل توجهی را مشاهده می‌کنند و برای مدت سه تا چهار ماه، چین و چروک‌ها به طور قابل توجهی کاهش می‌یابند. یکی از مزایای برجسته بوتاکس، زمان کوتاه بازیابی پس از آن است. این روش معمولاً در کمتر از نیم ساعت انجام می‌شود و بیماران می‌توانند بلافاصله پس از آن به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند.

عوارض جانبی 

همانند لیزر درمانی ، تزریق بوتاکس نیز ممکن است باعث ایجاد برخی عوارض جانبی شود ، اما این عوارض تقریباً همیشه خفیف و موقتی هستند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که – به استثنای مورد آلرژی – به طور کلی خود فرآیند تزریق است که باعث ایجاد عوارض جانبی می‌شود نه سم بوتولینوم .

برخی افراد ممکن است دچار تورم ، قرمزی ، درد ، کبودی ، سردرد خفیف و ضعف در برخی از عضلات شوند.

در صورت ادامه یافتن عوارض جانبی بیش از چند روز پس از درمان ، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

کاندیداهای مناسب تزریق بوتاکس

بوتاکس روشی عالی برای رفع موقتی چین و چروک‌های اطراف چشم است ، اما برای حفظ طولانی مدت  نتایج آن، لازم است به طور منظم – هر سه تا چهار ماه – درمان تکرار شود. انجام این روش به طور کلی برای افرادی که چین و چروک‌های عمیق و فعال ( داینامیک) دارند، توصیه می‌شود.

لایه برداری شیمیایی 

روش‌هایی برای درمان چین و چروک‌های زیر چشم:لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی یکی دیگر از راهکارهای عالی برای درمان چروک‌های زیر چشم است. این روش با استفاده از کرم‌های دور چشم استاندارد متفاوت است و فقط باید توسط متخصص پوست انجام شود. طی این روش پزشکان متخصص پوست از محلول‌های شیمیایی – که اغلب حاوی آلفا هیدروکسی اسید ، گلیکولیک اسید یا تری کلرواستیک استات هستند – برای لایه برداری عمیق پوست استفاده می‌کنند که در نهایت باعث ریزش و لایه‌برداری قشر فوقانی پوست می‌شود.

از روش لایه برداری شیمیایی علاوه بر چین و چروک‌های اطراف چشم ، برای درمان جای زخم‌های آکنه ، ملاسما یا لک حاملگی ، صدمات ناشی از اشعه  ماوراء بنفش  و افتادگی پوست نیز استفاده می‌شود. پزشکان معمولاً چنین درمان‌هایی را علاوه بر کاهش چین و چروک ، برای افرادی که می‌خواهند پوست درخشان‌تری داشته باشند نیز توصیه می‌کنند.

تنها مشکل واقعی لایه برداری شیمیایی آن است که نمی‌توان از آن برای همه انواع پوست استفاده کرد. در حقیقت ، به طور کلی پزشکان لایه برداری شیمیایی را فقط به افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند توصیه می‌کنند. متأسفانه ، این درمان برای افرادی که رنگ پوست تیره دارند چندان موثر نیست.

مراقبتهای لازم بعدی

طول دوره بهبودی بسته به نوع لایه‌ برداری که انجام شده – از لایه برداری‌های خفیف تا لایه برداری‌های عمیقی که دوره بهبودی پس از آن‌ها چندین هفته طول می‌کشد متغیر است.

کسانی که لایه‌ برداری شیمیایی انجام داده‌اند در طول دوره بهبودی لازم است از یک مرطوب کننده طبیعی با کیفیت روی پوست خود استفاده کنند تا هم از کم آب شدن پوست جلوگیری شود و هم نتایج حاصل از لایه برداری تثبیت شود.

توجه داشته باشید که بعد از لایه برداری شیمیایی ، پوست بیشتر مستعد آفتاب سوختگی خواهد شد، چرا که لایه رویی پوست از بین رفته و نمی‌تواند از پوست در برابر اشعه مضر ماوراء بنفش محافظت کند. در این مدت برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش، حتما از یک کرم ضد آفتاب با کیفیت خوب و با SPF بسیار بالا استفاده کنید.

اگر دوست ندارید در نواحی نزدیک چشم از روش لایه‌ برداری شیمیایی استفاده کنید، می‌توانید با استفاده از بعضی مواد ملایم یک ماسک چشم ملایم‌تر در خانه بسازید و استفاده کنید. استفاده از موادی مثل گلاب ، روغن نارگیل ، اسانس ، سفیده تخم مرغ ، آلوئه ورا ، روغن کرچک ، روغن زیتون و سایر موادی که شامل ترکیبات طبیعی آلفا هیدروکسی اسید و سایر اسیدها باشند برای این کار مفید است.

کاندیداهای مناسب روش لایه‌ برداری شیمیایی 

استفاده از روش لایه برداری شیمیایی برای درمان چین و چروک‌های زیر چشم برای افرادی که پوست نرمال ، چرب ، خشک و افتاده دارند مفید و بی‌خطر است. این روش به طور معمول برای افرادی که پوست تیره‌تری دارند توصیه نمی‌شود و کسانی که دچار پسوریازیس ، اگزما ، درماتیت ، آکنه روزاسه یا دیگر مشکلات پوستی هستند یا پوست حساسی دارند نباید لایه برداری شیمیایی انجام دهند.

کرم‌ها و داروهای موضعی 

روش‌هایی برای درمان چین و چروک‌های زیر چشم:کرم‌ها و داروهای موضعی

البته محصولات زیادی مثل کرم‌های دور چشم ، سرم چشم و ماسک‌های دور چشم در بازار موجودند که همگی ادعا می‌کنند نتایج ماندگاری برای کسانی که زیر چشم خود چروک دارند ارائه می‌دهند.

استفاده از برخی از محصولات مراقبت از پوست صورت، نسبت به دیگر محصولات، در طولانی مدت نتایج بهتری در بهبود ظاهر خطوط و چین و چروک‌ها ایجاد می‌کند. بهترین محصولات برای مقابله با چین و چروک‌های اطراف چشم ، محصولاتی هستند که حاوی آلفا هیدروکسی اسید ، رتینول و ویتامین C باشند. آلفا هیدروکسی اسید می‌تواند لایه سطحی پوست را از بین برده و سرعت نوسازی سلول‌های پوستی را بالا ببرد و محصولاتی که حاوی ویتامین C هستند ممکن است به رفع یا تخفیف چروک‌های ظریف کمک کنند.

همچنین ممکن است بخواهید از محصولات حاوی ترتینوئین، که یک کرم موضعی مورد تأیید FDA است برای کاهش خطوط و چین و چروک‌های خود استفاده کنید. ترتینوئین شبیه به رتینول است در واقع هر دو  از خانواده ویتامین A هستند اما خیلی قوی‌تر از نوع بدون نیاز به نسخه آن است.

استفاده از داروهای طبیعی، از جمله کرم‌های دور چشم و کرم‌های ضد چین و چروک خانگی، در صورتی که مواد طبیعی ساخته شده باشند که حاوی ترکیبات اسیدی و ویتامین‌های مفید، نیز موثر است. به عنوان مثال ، بسیاری از مرکبات حاوی آلفا هیدروکسی اسید هستند، به همین دلیل است که اغلب در داروهای خانگی طبیعی ضد چین و چروک از ان‌ها استفاده می‌شود.

اثربخشی کرم‌های ضد پیری به عوامل مختلفی، از ژنتیک گرفته تا میزان آسیب دیدگی پوست، بستگی دارد. پزشکان نسبت به استفاده از محصولات مراقبت از پوستی که برای مخصوص نوع پوست افراد تهیه نشده باشند هشدار می‌دهند ، زیرا این امر می‌تواند باعث وخیم تر شدن علائم شخص شود.

محافظت مناسب و دائمی از پوست در برابر آفتاب و ایجاد تغییراتی برای سالم سازی سبک زندگی به تقویت و تثبیت نتایج درمان‌های موضعی پوست کمک می‌کند.

به طور خلاصه، با استفاده از یک ماسک چشم خوب که از یک فروشگاه تهیه کرده‌اید و حاوی مواد مناسبی است و شاید یکی دو قطعه خیار می‌توانید به نتایج قابل توجهی دست پیدا کنید.

کاندیداهای مناسب برای استفاده از داروهای موضعی 

  استفاده از کرم‌ها و سرم‌های دور چشم برای افرادی که به دنبال یک راه حل مقرون به صرفه و نه چندان فوری برای درمان چین و چروک‌های دور چشم خود هستند ایده آل است. البته در این مورد هم، لازم است افراد دارویی انتخاب کنند که فرمول آن بر اساس نوع پوستشان باشد. به عنوان مثال کسانی که به بیماری آکنه روزاسه یا اگزما مبتلا هستند باید به سراغ محصولات ملایم‌تر بروند. استفاده از داروهای موضعی که مناسب نوع پوست فرد باشد باعث ایجاد صدمات طولانی مدت نمی‌شود.

میکرودرم ابریژن 

میکرودرم ابریژن یکی دیگر از روش‌های عالی و بسیار کم تهاجمی برای مقابله با چین و چروک‌های اطراف چشم است. طی این روش ، متخصص پوست ، برای لایه برداری خارجی‌ترین لایه پوست، از یک ابزار خاص برای پاشیدن ذرات بسیار ریزی به پوست استفاده می‌کند.

در واقع میکرودرم ابریژن سلول‌های مرده پوست را از روی آن جدا می‌کند و به این شکل باعث می‌شود پوست تازه‌تر و سالم‌تر خود را نشان دهد. این روش همچنین طوری طراحی شده که باعث تحریک تولید الاستین و کلاژن جدید شده و از این طریق هم به صاف شدن و رفع چین و چروک‌های پوست کمک می‌کند. بر خلاف روش درم ابریژن (نسخه قوی‌تر و عمیق‌تر این درمان) ، میکرودرم ابریژن را می‌توان در عرض یک ساعت یا کمتر انجام داد.

به طور کلی میکرودرم ابریژن که اساسا لایه‌های سطحی پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد، برای افرادی که چین و چروک‌های خفیف تا متوسط ​​دارند مناسب است. به عبارت دیگر، این روش بهترین راهکار برای افرادی که چین و چروک‌های عمیق دارند نیست.

با این حال ، میکرودرم ابریژن باعث می‌شود تولید کلاژن ، که برای دستیابی به پوست صاف‌تر و سفت‌تر ضروری است، افزایش یابد.

برای دستیابی به نتایج بهتر در کنار میکرودرم ابریژن می‌توانید از کرم‌های ضد چروک موضعی نیز استفاده کنید. به طور کلی، مزایای میکرودرم ابریژن تقریباً شش تا 12 ماه دوام خواهند داشت. بسیاری از افراد برای حفظ نتایج میکرودرم ابریژن سالیانه این درمان را تکرار می‌کنند.

عوارض جانبی 

دقیقاً مانند دیگر روش‌های درمانی که برای زیر چشم به کار می‌روند، میکرودرم ابریژن نیز عوارض جانبی احتمالی دارد. با این حال ، این عوارض جانبی خفیف و موقتی هستند. افرادی که جراحی زیبایی انجام داده‌اند یا شرایطی دارند که آن‌ها را مستعد ابتلا به اسکار می‌کند ممکن است دچار عوارض جانبی شدیدتری شوند ، بنابراین قبل از انجام این روش حتما پزشک متخصص پوست خود را از سابقه پزشکی خود آگاه نمایید.

عوارض جانبی رایج مرتبط با میکرودرم ابریژن شامل تورم و قرمزی جزئی صورت است که تقریباً پس از 24 ساعت فروکش می‌کند. مثل لایه برداری شیمیایی ، پس از میکرودرم ابریژن هم پوست در برابر آفتاب آسیب‌پذیر‌تر می‌شود ، بنابراین پس از درمان ، حتما باید هر روز از کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کنید.

کاندیداهای مناسب روش میکرودرم ابریژن 

 میکرودرم ابریژن اغلب برای همه انواع پوست و به افرادی توصیه می‌شود که به دنبال رفع خطوط و چین و چروک‌های ظریف و سطحی باشند. این روش بهترین راهکار برای کسانی که چین و چروک‌های عمیق دارند نیست. میکرودرم ابریژن برای افرادی که به آکنه روزاسه و آکنه مبتلا هستند نیز بی‌خطر بوده و حتی ممکن است به بهبود چنین مشکلاتی کمک کند.

کدام روش درمانی در برابر چین و چروک بهتر است؟


قبل از انتخاب هر روش درمانی حتما کلیه شرایط خود از جمله نوع پوست ، بودجه‌ و مشکلات خاصی که می‌خواهید برطرف کنید را به خوبی بررسی کنید. این کار باعث می‌شود به نتایج موفقیت آمیزتری دست پیدا کنید. دانستن این نکات کلیدی به شما کمک می‌کند تا بتوانید از بین گزینه‌های موجود انتخاب درست‌تری داشته باشید.

هر گزینه مزایای خاص خود را دارد و هیچ درمانی نیز خالی از اشکال نیست. یک متخصص پوست و مو می‌تواند به شما کمک کند تا گزینه‌ای که می‌تواند بهترین نتایج را برای شما به بار اورد انتخاب کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ