چگونه با بروز اگزما در فصل پاییز و زمستان مقابله کنید؟

آیا در فصل‌های زمستان و پاییز احساس خارش می‌کنید؟ ممکن است دچار اگزما شده باشید. اگزما یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد التهاب و قرمزی در پوست می‌شود و در این شرایط، پوست شما بسیار خشک می‌شود. اصولاً اگزما در کودکان تشخیص داده می‌شود، اما ممکن است برای اولین بار در بزرگسالان نیز ظاهر شود.

شدت علائم اگزما در فصل‌های سرد به دلیل شرایط آب و هوایی و خشک شدن بیش از حد هوا افزایش می‌یابد. در ادامه، ده نکته برای کمک به شما در مقابله با شدت اگزما در زمستان آورده شده است.

اگزما چیست؟ 


اگزما چیست؟

اگزما یا درماتیت آتوپیک یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد بثورات خشک، پوسته پوسته و خارش دار در بالای پوست می‌شود. اگزما می‌تواند چنان خارش دار باشد که فرد مبتلا به این مشکل در خوابیدن دچار مشکل شود.

اگر اگزما دارید، علائم زیر را تجربه می‌کنید:

• خارش شدید، به خصوص در شب

• تکه‌های پوسته پوسته و خشک که روی آن قرمز تا خاکستری مایل به قهوه ای است

• برجستگی های کوچک و برجسته ای که در صورت خراشیدن ممکن است مایعات نشت کرده و پوسته پوسته شوند

• پوستی ضخیم، ترک خورده، خشک و پوسته پوسته شده

• پوست خام و حساس

اگزما اغلب اولین بار در کودکان ظاهر می‌شود. در سن 5 سالگی از هر 10 کودک 1 نفر با اگزما تشخیص داده می‌شود. بسیاری از کودکان تا سال‌های نوجوانی با اگزما رشد می‌کنند. حدود 50 درصد کودکان مبتلا به اگزما در بزرگسالی به اگزما ادامه خواهند داد. ابتلا به اگزما برای اولین بار در بزرگسالی غیرمعمول است، اما ممکن است اتفاق بیافتد.

چرا اگزما در فصول زمستان و پاییز گاهی بدتر می‌شود؟ 


ممکن است متوجه شده باشید که علائم اگزما در فصل زمستان و دوره‌های سرد سال بدتر می‌شود. هوای خشک همراه با استفاده از دستگاه‌های گرمایش داخلی می‌تواند باعث خشک شدن پوست شما شود. علائم اگزما شدیدتر می‌شوند زیرا پوست به تنهایی نمی‌تواند رطوبت خود را حفظ کند. همچنین، شعله ور شدن علائم ممکن است به دلیل لباس‌های چندلایه، حمام‌های گرم و یا استفاده از پوشش‌های گرم و ضخیم اضافی رخ دهد. این همه فعالیت‌ها که در ماه‌های سرد سال انجام می‌دهید، می‌توانند منجر به شدت بیشتر علائم اگزما شوند.

اگزما همچنین ممکن است به دلیل موارد زیر ایجاد شود:

• محرک‌های پوستی

• عفونت‌ها

• فشار

• قرار گرفتن در معرض آلرژی‌های خاص مانند گرد و غبار یا شوره حیوانات خانگی

ده نکته برای جلوگیری از شروع مجدد علائم اگزما در فصول زمستان و پاییز 


برای به حداقل رساندن شیوع اگزما و تسکین پوست تحریک شده در فصول سرد سال، افراد می‌توانند روش‌های زیر را امتحان کنند:

1. از بروز تغییرات سریع دما در اطراف خود جلوگیری کنید

هنگامی که پوست دچار تغییرات زیادی در دما می‌شود، شروع به خشک شدن و احساس خارش می‌کند.

در زمستان، پوست ما بین حد فاصل دما به جلو و عقب می‌پرد. این چرخه حرکت از هوای سرد خارج به هوای گرم و خشک در فضای بسته می‌تواند باعث خشکی و ترک خوردگی پوست شود.

افراد می‌توانند با جلوگیری از تغییرات ناگهانی دما، شعله ور شدن علائم اگزما را کاهش دهند. هنگام بیرون رفتن از خانه از دستکش، روسری و کلاه برای جلوگیری از سرد شدن پوست استفاده نمایید.

با استفاده از راهکارهای زیر می‌توانید تغییرات دمایی را در پوست خود مدیریت کنید:

• سعی کنید پوست شما سرد نشود. افراد می‌توانند با ماندن در داخل خانه در صورت امکان دمای بدن را به صورت یکنواخت تر حفظ کنند. هنگام بیرون رفتن از لباس مناسب استفاده نمایید.

• از مناطق حساس در برابر تغییرات سریع دما محافظت کنید. اگر تمایل به اگزما در دستان خود دارید ، هر وقت بیرون می‌روید دستکش بپوشید.

• در هنگام سرما از استفاده از آب گرم خودداری کنید. وقتی از سرما وارد محیط گرم می‌شوید، شستن دست در آب بسیار گرم وسوسه انگیز است، اما تغییر سریع دما می‌تواند پوست را تحریک کند. قبل از استفاده از آب گرم صبر کنید تا دمای بدن شما گرم تر شود.

• از دوش آب گرم خودداری کنید. بعد از دوش بدن شما دوباره به صورت سریع خنک می‌شود. شما می‌توانید با نداشتن دوش آب گرم در هنگام استحمام روزانه، از تغییر بیش از حد دمای پوست جلوگیری کنید و همیشه بعد از شستشو بدن خود را کمی مرطوب نگه دارید.

2. استفاده از مرطوب کننده

استفاده از مرطوب کننده برای جلوگیری از اگزما در زمستان

مرطوب نگه داشتن پوست قسمت مهمی از مراقبت از پوست برای اگزما است و این امر خصوصاً در ماه‌های سرد سال بیشتر به چشم می‌خورد. ممکن است در ماه‌های زمستان پوست افراد به یک مرطوب کننده دائمی نیاز داشته باشد.

همیشه مرطوب کننده داشته باشید و آن را چند بار در روز به صورت دائمی استفاده کنید تا پوست را از هوای سرد و خشک زمستان محافظت کنید.

هنگام خرید مرطوب کننده‌ها، به دنبال مواد مناسب باشید. مرطوب کننده‌ها و نرم کننده‌های با پایه روغن می‌توانند مفید بوده و گزینه مناسبی هستند.

3. از محصولات مراقبت از پوست ملایم استفاده کنید 

در طول تغییر دما در زمستان، پوست حساس تر می‌شود. این بدان معنی است که محصولات مراقبت از پوست که معمولاً باعث تحریک پوست نمی‌شوند، می‌توانند مشکلاتی مانند درماتیت تماسی ایجاد کنند.

صابون‌ها و مواد شوینده می‌توانند حاوی مواد شیمیایی یا مواد معطر مضر باشند که ممکن است پوست حساس را تحریک کند. برای کاهش تحریک به سراغ محصولات مراقبت از پوست طبیعی یا بدون بو بروید.

مردم همچنین باید از شستن بیش از حد دست‌ها، صورت یا بدن در زمستان خودداری کنند، زیرا آب می‌تواند با از بین بردن چربی‌های محافظ طبیعی پوست را خشک کند.

4- مقداری ویتامین D دریافت کنید

پوست افراد به طور طبیعی ویتامین D را در معرض نور خورشید تولید می‌کند. آفتاب در طول زمستان کمتر قابل دسترس است، بنابراین دریافت ویتامین D مورد نیاز پوست ما برای ترمیم خود دشوارتر است.

بررسی مطالعات انجام شده در سال 2016 نشان می‌دهد که مکمل‌های ویتامین D می‌توانند علائم اگزما یا درماتیت آتوپیک را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند.

در حالی که در زمستان آفتاب کمتر گرم است، اما ممکن است هنوز افراد نیاز به استفاده از ضد آفتاب داشته باشند. آفتاب سوختگی می‌تواند اگزما را بدتر کند زیرا باعث خشک تر شدن پوست می‌شود.

5. از یک مرطوب کننده هوا استفاده کنید

هوا در زمستان خشک می‌شود، چه در داخل خانه و چه در خارج از خانه. این امر می‌تواند باعث تحریک پوست شود، منجر به پوستی دردناک و ترک خورده شود.

همراه با مرطوب سازی منظم پوست، افراد می‌توانند از یک مرطوب کننده در داخل خانه برای افزودن رطوبت به هوا استفاده کنند. این موضوع می‌تواند به جلوگیری از ترک خوردگی و تحریک پوست کمک کند.

6. پوست را خشک نگه دارید 

پس از گذراندن وقت زیاد در بیرون از خانه و در هوای برفی یا بارانی، لباس‌های خیس را فوراً دربیاورید، زیرا محیط سرد و مرطوب می‌تواند اگزما را بدتر کند.

همیشه پس از خیس شدن، بهداشت پوستی را رعایت کنید. محیط‌های سرد و مرطوب می‌توانند رشد قارچ را افزایش دهند.

7. از پمادهای تجویزی استفاده کنید

پزشک یا متخصص پوست می‌تواند انواع کرم‌ها، داروها و پمادها را برای درمان اگزما تجویز کند.

حتی اگر مردم برای بقیه سال به آن‌ها نیازی نداشته باشند، شاید نگه داشتن داروهای تجویزی برای استفاده در هنگام فرا رسیدن زمستان ارزشش را داشته باشد.

انجمن ملی اگزما درمان‌های زیر را برای اگزما توصیه می‌کند:

• کرم‌های استروئیدی هیدروکورتیزون برای رفع خارش

• مهار کننده‌های موضعی کلسینورین، که پمادهای دارویی هستند

• فتوتراپی یا نور درمانی برای کاهش التهاب

• آنتی هیستامین‌های بدون نسخه (OTC) یا نسخه

• داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی OTC یا تجویزی (NSAIDs)

8. داروهای طبیعی

تحقیقات در مورد درمان‌های طبیعی برای اگزما هنوز در جریان است. محققان اثرات مکمل‌های طبیعی مانند روغن گل مغربی، روغن گل گاوزبان و داروهای گیاهی چینی را آزمایش کرده اند. با این حال، هنوز مشخص نیست که این موارد چقدر در درمان اگزما موثر هستند.

انجمن ملی اگزما پیشنهاد می‌کند برخی از افراد در زمان استفاده از موارد زیر تسکین می یابند:

• روغن دانه آفتابگردان روی پوست

• روغن نارگیل روی پوست

• طب سوزنی یا طب فشاری

• ماساژ

• ویتامین دی

• پروبیوتیک ها

9. از لباس مناسب استفاده کنید

استفاده از لباس مناسب برای جلوگیری از اگزما در زمستان

استفاده از لباس مناسب ابزاری مهم برای جلوگیری از شعله ور شدن علائم اگزما در فصل زمستان و پاییز است. پوشیدن لباس بیشتر به مردم امکان می‌دهد تا به راحتی به تغییر دما پاسخ دهند. این امر همچنین بدان معنی است که آن‌ها می‌توانند پوست خود را در دمای یکنواخت گرم نگه دارند و به پوست اجازه می‌دهند در صورت لزوم نفس بکشد.

همراه با سرما، عرق کردن نیز می‌تواند اگزما را تحریک کند، بنابراین مردم باید از گرم شدن بیش از حد در زمستان خودداری کنند.

هنگام استفاده از لباس گرم، پارچه‌های طبیعی را انتخاب کنید. پارچه‌های زبر، از جمله پشم، معمولاً در لباس‌های زمستانی استفاده می‌شوند و ممکن است باعث تحریک بیشتر پوست شما شوند.

10. غذاهای مناسب برای اگزما بخورید 

چندین مطالعه نشان داده است که در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک، غذاهای خاص می‌توانند علائم اگزما را بدتر کنند. آلرژی غذایی می‌تواند باعث اگزما شود، در حالی که مقصر اصلی آن شیر، صدف و تخم مرغ است.

از طرف دیگر، غذاهایی که حاوی پروبیوتیک هستند، در صورت مصرف هم زمان، ممکن است به کاهش علائم اگزما کمک کنند.

افراد می‌توانند با پزشک صحبت کنند تا بفهمند آیا آلرژی غذایی ممکن است باعث شعله ور شدن علائم اگزما شود، به خصوص اگر رژیم غذایی آن‌ها بین فصول تغییر کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ