زگیل تناسلی در دوران بارداری به جنین آسیب می‌رساند؟


زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری می‌تواند منبع اصلی نگرانی مادران باردار باشد. احتمال کمی وجود دارد که زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری به نوزادان تازه متولد شده در هنگام تولد منتقل شود. گزینه‌های درمان زگیل تناسلی برای زنان باردار از گزینه‌هایی  که برای سایر زنان در دسترس است، متفاوت است.

زنان بارداری که دارای زگیل‌های تناسلی هستند اغلب متوجه می‌شوند که علائم زگیل تناسلی آن‌ها در دوران بارداری بدتر می‌شود. این موضوع به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن شما در این مدت به طور طبیعی سرکوب می‌شود و شما را در برابر ویروس‌ها و عفونت‌ها آسیب پذیر می‌کند. در نتیجه ممکن است دریابید که زگیل‌های شما بزرگ‌تر می‌شوند. در این مقاله ، ما در مورد علائم ، خطرات و روش‌های درمان زگیل تناسلی در دوران بارداری بحث خواهیم کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره‌­ی زگیل تناسلی در بارداری و یا رزرو نوبت در کلینیک دکتر کریمی با شماره تلفن­‌های ۰۹۲۲۷۵۲۶۸۱۷ و ۰۲۱۴۵۳۷۹ تماس حاصل فرمایید.

HPV و زگیل‌های تناسلی


این زگیل‌ها به صورت خارجی در اطراف واژن ، در راست روده ، مقعد یا دهانه رحم ظاهر می‌شوند. این زگیل‌ها معمولاً نرم ، به رنگ پوست و با اندازه متفاوتی هستند و بدون درد می‌باشند. در بیشتر مواقع کسانی که به HPV مبتلا می‌شوند از آن بی اطلاع خواهند بود زیرا هیچ علائمی نشان نمی‌دهد و معمولاً خود به خود برطرف می‌شود. با این حال ، اگر زگیل‌ها ظرف چند ماه به خودی خود ناپدید نشوند ، برای پاکسازی آن‌ها نیاز به درمان است.

اگر گونه ای از ویروس HPV منجر به زگیل تناسلی در دوران بارداری شود ، بعید است که بر سلامتی کودک شما تأثیر بگذارد. به دلیل تغییرات هورمونی ، تغییر در سیستم ایمنی بدن و ترشحات ، نشان داده شده است که زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری سریع تر رشد می‌کنند. اما در هر صورت خطری جدی برای شما یا کودک شما ایجاد نمی‌کنند.

چند مورد وجود داشته است که مادر HPV را به نوزاد منتقل کرده است. اما با کمک مداخله پزشکی ، کودک توانسته است بر علائم آن غلبه کند.

عوارض زگیل تناسلی در دوران بارداری چیست؟


اگرچه زگیل‌های تناسلی بر بارداری شما تأثیری نمی‌گذارد ، اما در برخی موارد ، عوارض خاصی ایجاد می‌شود.

  • مواردی وجود دارد که اندازه زگیل می‌تواند بزرگ‌تر از حد معمول شود. این امر می‌تواند ادرار کردن را برای برخی از زنان دردناک کند. علاوه بر این ، ممکن است منجر به خونریزی نیز در دوران بارداری شود. و گاهی اوقات می‌تواند کشش کافی واژن در حین زایمان را کمی دشوار کند. در چنین شرایطی ممکن است زایمان سزارین توصیه شود.
  • نادر است اما مادر می‌تواند زگیل‌های دستگاه تناسلی را به کودک نیز منتقل کند. در چنین شرایطی ، کودک چندین بار در هفته پس از تولد دچار زگیل در دهان یا گلو می‌شود.
  • تا آنجا که سقط جنین یا عوارض ناشی از زایمان در نظر گرفته شده است ، ثابت نشده است که زگیل‌های تناسلی مشکلی به این صورت ایجاد کنند.

 

آیا زگیل تناسلی در دوران بارداری درمانی دارد؟


درمان زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری ممکن است در شرایط مختلف متفاوت باشد. در برخی موارد، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که در طول بارداری به هیچ وجه زگیل‌های دستگاه تناسلی را درمان نکند، زیرا هیچ عارضه ای ایجاد نمی‌کند. حتی اگر افزایش رشد آنها مشاهده شود، هیچ خطری برای سلامتی وجود ندارد.

در موارد دیگر، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که همه زگیل‌ها را حذف کند. جراحی، لیزر و سرما درمانی از ایمن‌ترین روش‌های برای رفع زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری است.

زنان باردار باید از هیچ روش یا دارویی برای درمان زگیل‌های تناسلی استفاده نکنند مگر با مشورت پزشک خود. بسیاری از محصولات بدون نسخه حاوی اسید سالیسیلیک است که برای کودک متولد شده خطرناک است. همچنین برخی از داروهای تجویز شده نباید توسط زنان باردار مصرف شود. به عنوان مثال، داروی Podofilox که برای درمان زگیل‌های تناسلی تجویز می‌شود، نباید توسط زنان باردار مصرف شود زیرا از طریق پوست جذب می‌شود و ممکن است نقایص مادرزادی ایجاد کند. بنابراین قبل از مصرف هر نوع دارویی در دوران بارداری، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

درمان‌های غیر ایمن


در حالی که روش‌های ایمن برای درمان زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری مورد بحث قرار گرفته است ، اما دانستن برخی موارد که تحت هیچ شرایطی نباید انجام شود بسیار مهم است:

  • از داروهای غیر مجاز استفاده نکنید.
  • سعی نکنید پوست زگیل را جدا کنید.
  • سعی نکنید زگیل را بیرون بیاورید
  • مصرف داروهایی را که پس از بارداری توسط پزشک تجویز نشده است متوقف کنید.
  • از یخ استفاده نکنید.
  • از کرم‌های موضعی مبتنی بر استروئید استفاده نکنید.
  • سعی نکنید این زگیل‌ها را قطع کنید.
  • هیچ روش درمانی را که در زمینه پزشکی آزمایش نشده است ، انجام ندهید.

آیا می‌توان از HPV پیشگیری کرد؟


آیا می‌توان از HPV پیشگیری کرد؟

گارداسیل (Gardasil) واکسنی است که با جلوگیری از HPV انواع 6 ، 11 ، 16 و 18 ممکن است به محافظت در برابر برخی بیماریهای HPV کمک کند. تقریباً 30 نوع HPV دیگر از این ویروس که از طریق آمیزش جنسی انتقال می‌یابند، وجود دارد که گارداسیل از آن جلوگیری نمی‌کند.

گارداسیل به صورت یک سری 3 آمپولی در طی 6 ماه تجویز می‌شود. گارداسیل عفونت‌های HPV موجود را درمان نمی‌کند ، اما بیشتر عفونت‌های HPV به خودی خود برطرف می‌شوند.

واکنش های جانبی جزئی به واکسن گارداسیل شامل درد ، تورم ، تب و حالت تهوع است. واکنش های شدیدتر شامل سردرد ، التهاب معده و آرتروز است.

از آنجا که گارداسیل حاوی آلومینیوم (سولفات هیدروکسی فسفات آلومینیوم) است ، این واکسن برای زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند توصیه نمی‌شود.

تنها چند راه برای جلوگیری از زگیل تناسلی در بارداری وجود دارد.

  • با پرهیز از انواع فعالیت‌های جنسی ، می‌توان از ابتلا به HPV و زگیل‌های تناسلی جلوگیری کرد.
  • روش دیگر برای جلوگیری از زگیل تناسلی انجام غربالگری برای هر دوی شما قبل از هرگونه تماس جنسی است.
  • علاوه بر این ، روش‌های ممانعت کننده مانند استفاده از کاندوم نیز می‌توانند به جلوگیری از انتقال کمک کنند. با این حال ، این پیشگیری به صورت کامل نیست زیرا ممکن است زگیل در مکان‌هایی وجود داشته باشد که کاندوم آن‌ها را پوشش نمی‌دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره رایگان
× مشاوره در واتساپ